VIDEO: Donosimo i drugi dio intervjua s Milivojem Gagrom, prvim demokratski izabranim gradonačelnikom Mostara

Autor: Darko Dodig / Dnevno.ba

MOSTAR - Prije nepunih tjedan dana objavili smo prvi dio ekskluzivnog intervjua s Milivojem Gagrom, prvim demokratski izabranim gradonačelnikom Mostara:

Ovom prilikom donosimo i drugi dio tog razgovara gdje Gagro, čovjek koji je danas pomalo narušenog zdravlja, govori, između ostaloga, o tome kako je HDZ u početku bio pokret u koji su se okupljali svi oni ambiciozni ljudi koji su smatrali kako mogu doprinijeti razvoju tog pokreta, te njegovom prerastanju u stranku.

Prvi dio intervjua možete pronaći OVDJE.

On kroz intervju ističe kako je kasnije dolazilo do određenih trzavica, prekida suradnje stranačkih dužnosnika na relaciji Grude-Mostar-Sarajevo, pa čak i fizičkog obračuna među pojedincima unutar HDZ-a.

Neki su i protjerani iz Mostara, pa čak i ugledni liječnici, no isto tako naglašava kako je u vrijeme njegovoga izbora za mostarskog gradonačelnika to vrijeme ipak bilo tolerantnije u Mostaru nego vrijeme koje danas žive Mostar i Mostarci.

Kroz razgovor su spomenuti i reformisti Ante Markovića koji su se u ono vrijeme pojavljivali samo na izborima u BiH, ali ne i u Republici Hrvatskoj, no kako se čini naš sugovornik ih ipak nije previše ozbiljno doživljavao.

Na upit o današnjim eventualnim dogovorima oko Mostara Milivoj Gagro ističe kako u SDA vidi glavne kočničare u tim pregovorima glede nekog kvalitetnog i za sve prihvatljivog rješenja u Mostaru, te kaže kako je dosta skeptičan u pogledu na budućnost grada i s političkog, kao i gospodarskoga aspekta.

Autor: Darko Dodig / Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI