fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

VIDEO: Dr. Slaven Letica – Umjesto Coronavirusa, Hrvatskom se šire ‘virusi’ Beljak i Stazić!

Autor: Dnevno.ba

ZAGREB - Krešu Beljaka trebalo bi zbog javnog poticanja na nasilje i mržnju kazniti s tri godine zatvora - izjavio je u Bujici na Z1 televiziji, prof. dr. Slaven Letica.

“U kaznenom zakonu Republike Hrvatske, člankom 325. uređeno je kazneno djelo poticanja na nasilje i mržnju. U javnosti se istup ili ‘cvrkut’ Kreše Beljaka tumačio kao govor mržnje. To je kriva kvalifikacija tog kaznenog djela“, objasnio je Letica zašto smatra da bi Beljak zbog opravdavanja udbaških likvidacija, trebao biti procesuiran.

Neovisni politički i ekonomski analitičar dodao je kako “sumnja da će protiv šefa HSS-a DORH išta pokrenuti”: – Ugledna novinarka koja s Draženom Jelenićem već 20 godina šeta pse, rekla mi je da Glavni državni odvjetnik neće napraviti ništa, čime bi se zamjerio onima koji su trenutno na vlasti ili bi mogli doći na vlast!

STAZIĆ, PUPOVAC, BELJAK – APATRIDI, FRUSTRIRANI, MRZITELJI…

”Slične istupe imali su i Nenad Stazić i Milorad Pupovac,“ podsjetio je profesor i nastavio o Beljaku i ostalima: “Neki od njih su apatridi, drugi su frustrirani, treći su naprosto mrzitelji. I taj virus mržnje ne bih nazvao Coronavirusom, već bih ga nazvao ‘virusom’ Beljak ili ‘virusom’ Stazić i on će se širiti tako dugo dok mu netko ne stane na rep i kaže da je dosta!“

Na pitanje zašto Coronavirus u Hrvatskoj zauzima toliko medijskog prostora, iako ga uopće nema i nije li to skretanje pozornosti sa stvarnih hrvatskih problema, Letica je odgovorio: – Svake dvije godine stvara se jedna velika paranoja. Tu paranoju treba staviti u realne statističke okvire. Trenutno na cijelome svijetu ima 11 ili 15 tisuća zaraženih, umrlo ih je 200-ak, od kojih je većina starija od 55, 60 godina. Slične su panike bile vezane uz svinjsku i ptičju gripu… Riječ je o ogromnim interesima farmaceutske industrije, a u Hrvatskoj je to čak iskorišteno kao izgovor za smjenu bivšeg ministra zdravstva Milana Kujundžića, što je smiješno.

LETICA: “KRSTIČEVIĆ I MEDVED SU PLENKOVIĆEVI MARKETINŠKI ZEČEVI I MANEKENI NJEGOVA HRVATSTVA!“

Letica je u emisiji posebno prokomentirao previranja unutar HDZ-a, te iznio mišljenje da bi Plenković na unutarstranačkim izborima trebao ponuditi svoje stvarne kandidate – Karla Resslera, Davora Božinovića, Andru Krstulovića Oparu, Dubravku Šuicu, Marka Milića, Tomu Čuljka, Njonju i ostale, a ne se “skrivati iza generala Medveda i Krstičevića i varati vlastito članstvo, kao što je prevario narod na izborima”: – Plenković je istrenirao najbliže suradnike da podviju rep, a oni mu služe kao marketinški zečevi. Na unutarstranačke izbore ulazi na način, na koji su naši iseljenici nekada ženili cure iz Dalmacije! Otišli bi u Novi Zeland ili Australiju i onda bi poslali svoju staru fotografiju, kada su imali 22 godine, a oni bi imali 42… Sada nešto slično pokušava i Andrej Plenković… Pošto ima deficit hrvatstva ili državotvornosti, on pokušava zavarati biračko tijelo u HDZ-u, pa angažira Tomu Medveda, Damira Krstičevića i slične… To su manekeni njegova hrvatstva! Ljudi s kojima namjerava vladati strankom nakon izbora, nemaju veze s ovima koji se sada pojavljuju kao njegovi “favoriti“!

Iznio je radikalnu tezu: – HDZ profila Andreja Plenkovića je završio svoju povijesnu ulogu. Ta je stranka bila važna u stvaranju, obrani i oslobađanju Hrvatske države. Nakon vladavine šestorke 2000-te, dobili su drugu šansu pod vodstvom Ive Sanadera i nisu je iskoristili, nego su zakoračili u veliku političku korupciju i zarobljavanje države. Iz tog vrtloga se nije moguće iskobeljati.

Dr. Slaven Letica je u Bujici prognozirao veliki uspjeh Škorinog pokreta na predstojećim parlamentarnim izborima: – Nije me iznenadilo 17 posto Miroslava Škore u zadnjoj anketi. Parlamentarne izbore imat ćemo u kasnu jesen ili ranu zimu ove godine. I to je dovoljno vremena da se artikuliraju nove parlamentarne inicijative. Škoro bi trebao najprije formirati vlastiti brend i vlastitu stranačku organizaciju, vlastiti program, a tek nakon toga razgovarati o predizbornim koalicijama.

NAKON POVRATKA IZ NAIROBIJA, SLAVEN LETICA JE HNS USPOREDIO S KENIJSKIM PLEMENOM KIKUYU!

Komentirajući imenovanje novog šefa APN-a Dragana Hristova, dr. Slaven Letica je, nakon povratka iz Nairobija, čelnika HNS-a Predraga Štromara usporedio s vođama kenijskog plemena Kikuyu: – Kikuyi, kada god dođu na vlast, na položaje stavljaju samo pripadnike vlastitog plemena. Zato je on od sada ‘Kikuyu Šromar’!

Letica je zadnjih mjesec dana proveo u Keniji, gdje njegov sin Bartol radi za Svjetsku banku.

”Kenija je mnogoženačka, poligamna zemlja i 2014. godine novi predsjednik Kenije potpisao je zakon po kojem je moguće imati više žena, bez odobrenja prve,“ ispričao je profesor u Bujici i dodao: “Hrvatskim demografima bilo bi vrlo važno proučiti kenijski model rasta stanovništva!“

Na to je voditelj pitao Leticu zar to znači da se zalaže za poligamiju u Hrvatskoj kao rješenje demografskog problema, a profesor je odgovorio: – Svaka kultura definira svoje normativne obrasce. Naravno da sam ja protiv toga da Hrvatska uvede bilo kakav oblik poligamije.

Ali mnogi naši političari kao da žive u poligamiji, a predstavljaju se kao ‘demokršćani’ – nastavio je voditelj, a Letica se nadovezao: – Kod naših se političara ipak više radi o konkubinama! Imaju prve žene i ljubavnice…

Vrlo oštre riječi Slaven Letica je u Bujici uputio na račun Milorada Pupovca i naročito – Srpske pravoslavne crkve: – Srbi su izgubili sve ratove koje su do sada vodili i izgubit će sve one za koje počnu razmišljati da će ih opet voditi! Pogotovo ako im ratove vodi SPC, koja nije nikakva vjerska organizacija, nego je to jedna poluvojna, huškačka, nesnošljiva, razbojnička organizacija i u tom smislu inzistiranje pape Franje na ekumenskom dijalogu između vodstva Hrvatske katoličke crkve i SPC-a pokazuje jedno duboko nerazumijevanje situacije.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});