fbpx

VIDEO: Dr. Tomislav Jonjić u Bujici – Jandroković je zaslužio zvižduke na Bleiburgu!

Autor: Dnevno.ba

ZAGREB - Bujica je donijela veliku reportažu s Bleiburškog polja: maltretirali su starce, pretresali ženama torbice, a branitelje tjerali da skidaju majice s oznakama iz Domovinskog rata!

Na austrijsko-slovenskoj granici čekalo se satima, zbog čega je tisuće hodočasnika zakasnilo na svetu misu. Novinarka Bujice je za komentar pitala generala Željka Glasnović: “Austrijska policija je bila bahata i nepristojna, al’ glavni su problem naši štakori cinkaroši!” Pojedini hrvatski mladići još se nalaze u austrijskom zatvoru i određen im je pritvor od 14 dana, a naše im vlasti ne žele pomoći – rečeno je u emisiji.

Hodočasnici su jedinstveni u ocjeni – represija se provodi kako bi dogodine na Bleiburg došlo još manje ljudi, a gost Bujice dr. Tomislav Jonjić, član predsjedništva stranke Neovisni za Hrvatsku, izjavio je: “Bleiburg je simbol stradanja hrvatskog naroda, ali je ujedno i početak Jugoslavenske okupacije nad Hrvatskom, od koje se nećmo oporaviti još desetljećima… Ono što se dogodilo u subotu je skandal bez presedana i jasno je da on svoje korijene ima u Republici Hrvatskoj! Nema samo korijene u ljevičarskim krugovima, nego i u slabostima hrvatske diplomacije. Radi se o tome da je ta diplomacija produžena ruka Zagreba i vlasti u njemu, a njima odgovara da se uništavaju ideje hrvatskog naroda i da se restauriraju jugoslavenske. Jugoslaveni su doživjeli u zadnjih godinu dana značajne udarce, od micanja Titova imena iz Zagreba, do bacanja biste iz Ureda predsjednice, a na to odgovaraju retorzijom o 10. travnju, gdje se pokazalo da su ustavni suci neprikladni za donošenje odluke. Osim toga, imamo i Kusićevo povjerenstvo, koje je osnovao Šeks, koji je sada u nadzornom odboru Počasnog bleiburškog voda!”

UHIĆENJA U AUSTRIJI, ZAGREB ŠUTI!

Komentirao je zviždanje Jandrokoviću tijekom komemoracije na Bleiburgu: ”Zašto se tamo ne bi zviždalo?! Pa, narod je nekako morao iskazati nezadovoljstvo. Jandroković je zaslužio zvižduke jer utjelovljuje politiku koja je u hrvatskom narodu posljednjih mjeseci doživjela krah. Zbog takvih poput njega, hodočasnici su na Bleiburgu bili ponižavani. Birači HDZ-a moraju se zapitati jesu li znali za koga glasuju?! Oni su svjesno izabrali ljude koje utjelovljuje Jandroković, a takvi poput njega će se na kraju prikloniti svakoj vlasti i svakom režimu.”

Osvrnuo se i na informaciju o uhićenjima naših hodočasnika. Redakciji Bujice javila se majka jednog hrvatskog mladića koji je nosio majicu s natpisom na engleskom “Bolje mrtav nego crven“. Uhićen je i određen mu je pritvor od 14 dana, a hrvatske vlasti nisu ga zaštitile niti mu je veleposlanstvo u Beču pružalo odgovarajuću pomoć: – Republika Hrvatska  mu je dužna pomoći i osigurati pravnu pomoć. U medijima se spominju uhićenja, no nisam primijetio priopćenje MUP-a o pružanju pomoći uhićenima.”

Voditelj ga je upitao jesu li možda upute za ovakva postupanja Austrijanaca stigle iz Zagreba: ”Činjenica je da Zagreb nije zaštitio ljude za koje se znalo da će sudjelovati na komemoraciji. Dopušteno je šikaniranje naših ljudi u stranim medijima, popustili smo… Započela je sezona lova na Hrvate zbog toga što smo si sami to dopustili.”

BULJ ZA REFERENDUM: HDZ I SDP SKUPA UNIŠTAVAJU HRVATSKU!

Iz Sinja se uživo u emisiju javio Mostovac Miro Bulj, objasnio je zašto podupire referendum za promjenu izbornog sustava i inicijativu ‘Narod odlučuje’: – U prva dva dana u Cetinskoj krajini prikupljeno je 35 posto potpisa više nego za zadnji referendum! Osnova demokracije je da narod bira tko će ih zastupati, a ne da stranački lideri osobno odlučuju o tome. Zbog toga danas u politici imamo poslušnike koji nemaju svoje stavove. Kada vidimo tko je protiv referenduma – Jandroković, Šeks, Pusićka i Pupovac, onda sam uvjeren da ćemo uspjeti! Vrijeme je da se mijenjaju stvari i zato me ne iznenađuju negativne reakcije HDZ-a i SDP-a jer oni skupa uništavaju Hrvatsku.

JONJIĆ O DALIĆKI: AFERA SE TREBALA ZVATI ‘BAKINA KUHINJA’!

U nastavku emisije dr. Jonjić je komentirao i ostavku Martine Dalić: ”Afera ‘Hotmail’ sigurno će ući u povijesti, ali meni je žao što nije ušla pod nazivom ‘Bakina kuhinja’ – jer firma Texo management se izvorno zvala Bakina kuhinja pa je kasnije preimenovana. S tom firmom 2015. godine spojila se firma Quaestus partneri kojemu je jedan od osnivača bivši potpredsjednik Vlade – Borislav Škegro. Dakle, postoji spona Škegro – Dalić – Plenković – Ramljak koja je neraskidiva! Ostavka Martine Dalić je krupan događaj, a meni je najzanimljivije kako je Dalić uopće postala potpredsjednica u Vladi HDZ-a. Ona je HDZ napustila i podržavala je Sandru Švaljek. Također, podupirala je i stranku Pametno. Ponašala se slično kao aktualna ministrica kulture Nina Obuljen… I što se onda biskupi čude da je HDZ glasovao za Istanbulsku konvenciju?! Ključno je pitanje hoće li birači HDZ-a opet zatvoriti oči pred istinom i glasovati za panj na kojem stoji plakat HDZ-a ili će birati ljude koji će autentično zastupati njihove političke poglede?!“

Nastavio je o Martini Dalić: “Morala je podnijet ostavku, čime je zadan veliki udarac Plenkoviću. Kada bi on  bio odlučujući faktor, onda bi jako brzo došlo do novih izbora. No, kako konce ipak vuku neki drugi, u čije je ime Plenković svodnik koji podvodi Hrvatsku, oni će povući konce u drugu stranu… Plenković ima potporu Pupovca i sličnih koji mu omogućuju da još uvijek sjedi u sedlu, a on uopće nema legitimitet u vlastitoj stranci, a kamo li da vodi državu.”

PUPOVAC DRŽI HRVATSKU U ŠACI; PLENKOVIĆEVA VLADA JE KORUMPIRANA!

Komentirao je i informaciju da je upravo Pupovac Plenkovića stisnuo da se riješi Dalićke: ”Politička agenda Milorada Pupovca poznata je svima onima koji pamte kako se bahato držao dok su tenkovi JNA bili u Turnju. Vrlo dobro znamo od kuda njegova moć… Pupovac bi na kraju završio na margini da ga nije uskrsnuo bivši HDZ-ov premijer Ivo Sanader. A to je nešto što se stalno zaboravlja; Sanader je od Pupovca napravio ovo što on danas jest! I mi smo danas, 15 godina poslije, još uvijek taoci Milorada Pupovca – i Andreja Plenkovića…”

Dr. Tomislav Jonjić je upozorio kako “sve upućuje na to da je cijela Plenkovićeva Vlada korumpirana.”

Mene čudi da nitko ne reagira na mail koji je Martina Dalić uputila Ramljaku, gdje mu napominje da ubaci bubu zapadnim partnerima kako u Hrvatskoj ništa ne ide bez Vlade – primjećuje Jonjić i nastavlja: – Ona zapravo sugerira da se kod nas ništa ne može napraviti bez korupcije!

U emisiji je izraženo i čuđenje kako nitko iz sigurnosnih službi nije upozorio Martinu Dalić da se kao potpredsjednica Vlade ne bi smjela koristiti privatnim mailom.

Video možete pogledati OVDJE. 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI