fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
FOTO: Mili Marušić

VIDEO (FOTO): Ćiro Blažević – Mamić ima 7 neregularnih titula, a ko vam je Božo Ljubić?

Autor: Danijel Ivanković

ŠIROKI BRIJEG - Miroslav Ćiro Blažević je boravio u Hercegovini, ali ne da bi možda oduzeo posao nekome od svojih trenerskih kolega poput Branka Karačića (Široki Brijeg) ili Vinka Marinovića (Zrinjski), već je ovom prilikom došao kao nositelj liste Milana Bandića za XI. Izbornu jedinicu. Ćiro bi u Sabor, pa je došao po glasove, a mi to iskoristili za jedan, pa onako sportsko-politički intervju.

DNEVNO.ba: Zašto nakon tolikih godina na trenerskoj klupi u politiku?

ĆIRO: “U politiku sam došao sasvim slučajno. Moj život je bio jako buran, 55 godina sam trener, ali osjećam se dobro i pitao sam se – Bože moj pa jesam li još za penziju? Zvao me Milan Bandić i pitao da li bi se uključio u njegovu kampanju? S obzirom da njega poznajem jako dobro bio sam počašćen pozivom, premda nije sve to tako jednostavno, jer sam od prvoga dana postojanja stranke bio vjeran HDZ-u, blizak predsjedniku Tuđmanu… Mogao me zvati bilo koji drugi političar, ali ne bih išao. Posmatrajući doktrinu Milana Bandića znao sam da je to i moja doktrina i pogotovo kada je u pitanju dijaspora on je sigurno najpravedniji čovjek, uz Franju Tuđmana, da dobije epitet najodgovornijeg Hrvata za svoje ljude u dijaspori. Rekao sam – Milane tvoj sam, pomislio sam kako nas i Tuđman gleda i mislim da sam dobro napravio. Milan Bandić je čovjek od djela, dok većina drugih naših političara imaju samo šuplju priču. Bandić ima priliku regulirati odnos prema dijaspori koji do sada nije bio najbolji”.

DNEVNO.ba: Znamo da je Bandić u politiku došao iz jedne lijeve opcije, dok ste se Vi cijeli svoj život predstavljali kao desničar…

ĆIRO: “Nisam se predstavljao, jer ja sam takav i ne mogu ništa drugo biti. Mislim da je upravo u tome snaga političke Hrvatske da se više ne razdvajamo. Imam različitu doktrinu od Milana što se tiče svjetonazora, ali to nije razlog da se ne borimo za jednu pravičnost, dobrobit ljudi, jer domaći Hrvati nikada ne mogu biti dobri koliko Hrvati u dijaspori”.

FOTO: Mili Marušić

DNEVNO.ba: I kakva su očekivanja od predstojećih izbora?

ĆIRO: “Nemamo pravo na neki veliki optimizam s obzirom na konkurenciju…”.

DNEVNO.ba: Zar se Vi plašite konkurencije?

ĆIRO: “Sad si me doveo na jedan skliski prostor. Kao sportaš nisam se plašio nikoga, kao političar bilo bi prepotentno na taj se način ponašati”.

DNEVNO.ba: Ćiro, znate li Vi tko je Božo Ljubić?

ĆIRO: “Molim? Božo je doktor, je li”?

DNEVNO.ba: Da, Božo Ljubić je nositelj HDZ-ove liste za XI. Izbornu jedinicu, a to Vas pitam iz razloga što HDZ očekuje apsolutnu pobjedu, odnosno kao i ranije sva tri mandata u ovoj izbornoj jedinici?

ĆIRO: “Želim mu sve najbolje, ali bi bilo smiono i prepotentno ako bi oni očekivali sva tri mandata, jer oni to nisu zaslužili zato što se ništa nisu izborili i napravili tolike godine za ovaj narod, odnosno dok su bili na vlasti. Nisu znali izjednačiti hrvatsku vojsku s borcima HVO-a, smanjili su broj zastupničkih mjesta za dijasporu sa 7 na svega 3 mjesta. Dezavuirali su ovaj narod i napravili ga neznatnim. I sad ćemo glasovati za njih? Pitajte Sanadera i ove koji su donijeli tako abnormalne odluke treba li za njih glasati? Ja sam HDZ-ovac, ali da sam ovdje otac nekih sinova rekao bih – Ne za HDZ, oni trebaju biti kažnjeni”.

DNEVNO.ba: Što onda kada sutra dođe vrijeme sastavljanja nove vlasti, Vi idete sa SDP-om ili HDZ-om?

ĆIRO: “Ma ti si skroz zaj…., pa s HDZ-om, ipak ne mogu protiv svog svjetonazora. Možda bude druga muzika s Plenkovićem, iako ponavljam da bi od dijaspore trebali biti kažnjeni”.

DNEVNO.ba: Ako se dogodi da ipak ne uđete u Sabor hoćete li se vratiti trenerskom poslu?

ĆIRO: “Neću sine. Vratit ću se u tamu svoje kože i živjeti malo manje sretan nego što sam do sada”.

DNEVNO.ba: Zar ne bi ste u neki novi projekt sa Zdravkom Mamićem da Vas pozove, jer kako se priča on Vas je čak nagovorio i na ovaj politički korak iz razloga što je dosta dobar s Milanom Bandićem?

ĆIRO: “Prijatelj sam sa Zdravkom Mamićem, ja sam mu i kum, ali ne bi on mene mogao ni na što nagovoriti, kao što ni ja ne bih mogao s njim ići ruku pod ruku, jer mi smo dvije različite sportske doktrine. On je osvojio 11 titula prvaka zaredom, a od toga ih je 7 neregularnih, dok ja u životu ništa nisam napravio što bi bilo neregularno”.

FOTO: Mili Marušić

DNEVNO.ba: Mamić je zbilja moćan postao, evo Hajduku Dinamo nudi 10 milijuna eura za malog Vlašića i vratara Kalinića?

ĆIRO: “Ispostavilo se da je on genijalac kao trgovac, jer sve što kupi za milijun proda za 10 milijuna. Ako se desi takva trampa što reći nego – jadan Hajduk! Oni grcaju u problemima, pa bi im to pomoglo da svoje stanje stave u ravnotežu, ali ne znam koliko je to uputno za Hajduk. Sve to skupa je za jednu analizu, jer meni je ovo nerazumna stvar i to bi bio najveći Hajdukov poraz, to traženje spasa kod najvećeg konkurenta”.

DNEVNO.ba: Gdje je Vama kao treneru bilo najljepše raditi?

ĆIRO: “U Kini, iako sam imao lijepo razdoblje i na kormilu reprezentacije BiH. Možda me se jednog dana sjete zbog određenih stvari, pa i neku plaketu uruče”.

DNEVNO.ba: Pošto ste toliko toga prošli gdje su bile najljepše žene?

ĆIRO: “Naše žene su najljepše na svijetu”.

DNEVNO.ba: To kažete zbog glasova?

ĆIRO: “Ma boli me klinac, nemam razlog da lažem. Ovo područje daje najbolje nogometaše na svijetu i najljepše žene, ma kakav Pariz, ma koja šminka…”.

DNEVNO.ba: Zašto onda kažu da od hrvatskih nogometaša najljepšu ženu ima Ivan Rakitić, a ona Španjolka?

ĆIRO: “Sviraju k…. Njoj ide na čast što je kao konobarica dobila jednog princa. Sigurno u sebi ima te kvalitete da je s pozicije konobarice dobila zvijezdu svjetskog kalibra, ali ne može se mjeriti s našim ženama”.

DNEVNO.ba: Kakva je Vaša poruka za kraj, jer su izbori sve bliže?

ĆIRO: “Ako su ljudi imali ljubaznost da me slušaju onda neće glasati za HDZ, koji nije ništa dobroga za nas napravio. Neka o tome dobro razmisle prije nego ubace listić u glasačku kutiju. Ako tako učine i mi ćemo sigurno dobiti taj mandat”.


Autor: Danijel Ivanković
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});