fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

VIDEO (FOTO): Krenula gradnja putne infrastrukture za Poslovno-sportski centar Trnovo

Autor: Dnevno.ba

TRNOVO - Gradnjom putne infrastrukture ovih dana su počele intenzivne aktivnosti na realizaciji projekta izgradnje "Poslovno-sportskog centra Trnovo" na Bjelašnici, jednog od najmodernijih u Bosni i Hercegovini.

U duhu dobre suradnje Vlade Kantona Sarajevo i Općine Trnovo, koji su prošle godine potpisali i sporazume o sufinanciranju, s desne strane na ulazu u zonu Babinog Dola, bit će izgrađen centar na površini od 11,21 hektara, na nadmorskoj visini od blizu 1.300 metara.

U sjevernom dijelu kompleksa gradit će se nogometni teren dimenzija 80×120 metara, koji će biti pokriven prirodnom travom, te tribina od 1.000 sjedećih mjesta s istočne strane. Iza nje smještene će biti svlačionice i sanitarni čvorovi, kao i servis za posjetitelje.

U produžetku terena, prema južnoj strani, planirana je izgradnja Balon hale s vještačkom travom, koji će biti pokriven balonom u zimskim mjesecima i imat će grijanje.

 

 

Također, na navedenoj lokaciji bit će napravljen i pomoćni nogometni teren, koji će, također, biti pokriven prirodnom travom. Uz to će se nalaziti po jedno igralište za mali nogomet, rukomet, košarku i odbojku, koje će se moći koristiti i zimi.

U Općini Trnovo, koja zajedno sa Vladom KS realiziraju ovaj projekt, uvjereni su da će najbolji domaći, regionalni i europski klubovi dolaziti da treniraju ovdje, te će se i na taj način proširiti turistička ponuda. Uvjereni su kako će “Poslovno-sportskog centra Trnovo” ubrzo biti jedan od glavnih sportsko – rekreacionih centara u ovom dijelu Europe.

Nukleus poslovno-sportskog centra čini sportska dvorana s holom i poslovnim centrom. Ona će se nalaziti u južnom dijelu, u kontaktnoj zoni s Babinim Dolom, uz poslovne objekte.

Dvorana će imati 500 mjesta za gledaoce i prateće sadržaje, dok će kapacitet hotela biti 90 ležajeva. Hotel će imati i prostorije za sastanke, polivalentnu dvoranu za konferencije, prostor za odmor i zabavu, bazen, fitness i spa, teretanu, saunu, kuglanu, te priručnu ambulantu i apoteku. Hotel će biti povezan sa sportskom dvoranom.

Tu je i Poslovni centar, koji u funkcionalnom smislu predstavlja zaseban objekt, te je povezan s hotelom.

Na najvišem uzvišenju na prostoru na kojem će biti izgrađen centar predviđen je restoran – vidikovac, kao i devet objekata smještajnih kapaciteta – apartmana.

Da bi se ovaj generacijski cilj ostvario neophodno je stvoriti uvjete za investiranje, a u Trnovu očekuju podršku viših nivoa vlasti.

Planine Bjelašnica i Igman bi trebale da budu atraktivne posjetiteljima tokom cijele godine, a Sarajevo zaslužuje ovu investicionu šansu. Realizacija kompletnog projekta bi nesumnjivo dodatno osigurala da cijeli Kanton Sarajevo postane moderna turistička destinacija, smatraju u Općini Trnovo.

Okvirni plan sa završetak projekta je dvije i pol godine, a procijenjena vrijednost projekta je 16,9 milijuna KM.

Ovako će izgledati “Poslovno-sportski centar Trnovo” nakon završetka projekta:

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});