fbpx

VIDEO: Herceg-Bosna jednima ljubav, a drugima ljubavnica

Autor: Ljubuski.info

LJUBUŠKI - Miroslav Rupčić, general HVO-a, koji je u ratu godinama brojao milijune kuna iz RH, koji su stizali za financiranje hrvatskih institucija i i vojne komponente HVO-a, najreprezentatavnija je osoba, koja je iz vrtloga rata pokazala kome je Herceg-Bosna bila sredstvo bogaćenja i profiterstva. Za Herceg-Bosnu ljudi su ginuli, davali živote a ona se najmanje njima posvećuje. Običan Hrvat u Hercegovini ni ne zna kako su pravljene kuće vrijedne milijuna maraka, što su zapravo radili razni logističari, osim što su prodavali maglu o domoljublju i hrvatstvu.

Herceg-Bosna, jednima ljubav, a drugima ljubavnica, utemeljena je bez Ustava. Potreba njenog utemeljenja je bila nedvojbena u vrtlogu početka rata, funkcioniranja života nakon raspada vlasti i srpske agresije, ali su je neki iskoristili, kao i narodnu žrtvu, stvarajući pravni kaos i režim društvene nepravde.

Ime Miroslava Rupčića ovih se dana spominje kroz pitanje javnih nabavki MUP-a ZHŽ, ogromnih računa kad su u pitanju vozila. Za jedan dio javnih nabavki vozila već se zna kako nisu sukladne zakonu, a objavljeno je na mrežnim stranicama Ureda za reviziju. Recimo vozilo pauk nikako nije moglo koštati 291.915 KM, barem ono vozilo smješteno pored zgrade PU Ljubuški.

Rupčić je 2004. godine osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora zbog više kaznenih djela, a tiču se pronevjere novca. Kaznena djela je priznao nagodivši se sa sudom.

Presuda je javna i objavljena je. Hrvati je nisu imali za priliku pročitati ili ih je bilo strah da ne osjete osramoćeni obraz Herceg-Bosne, koju su osramotili oni što je nisu smatrali narodnom, nego svojom.

Ali, o razmjerima ovog kriminala nije moguće doseći granice. To je potvrdio prije par mjeseci bivši hrvatski ministar obrane prof.dr. Andrija Hebrang. Da su branitelji HVO-a imali problema s plaćama svjedoči njegova izjava:

Autor: Ljubuski.info

ZADNJE VIJESTI