fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: CNN

VIDEO JE UZNEMIRUJUĆI! CNN objavio kako Rusi s leđa ubijaju civile: ‘Ovu ću snimku možda pokazati djeci’

Autor: Dnevno.ba

Predgrađe Kijeva, 16. ožujak. Ruski vojnici pucaju u brave i razbijaju staklo autosalona. Pokušavaju provaliti u poslovne objekte. Približava se vlasnik opljačkanog salona čija obitelj nije htjela biti imenovana. Ima podignute ruke.

Ruski vojnici ga zaustavljaju i pretražuju. Dolazi i drugi civil, Leonid Oleksijevič Pljac (68), koji je tamo radio kao stražar. Dvojac se okreće i odlazi, Rusi pucaju. Snimku je objavio CNN i verificirao ju je. Poslali su i upit ruskom ministarstvu, ali nisu dobili odgovor. Ukrajinski tužitelji snimku smatraju dokazom ratnog zločina. Uznemirujuću snimku pogledajte OVDJE.

‘Moj tata je bio miran, nenaoružan’

Obojica civila su umrla nakon pucnjave.

Kći Leonida Oleksijeviča, koji je tamo radio kao stražar, nije mogla gledati snimku, ali kaže da je čuva.

– Jednoga dana mogla bih je pokazati djeci, da ne zaborave koliko su osvajači bili divlji. Oni su krvnici. Moj tata je bio civil, imao je 68 godina, bio je miran i nenaoružan – rekla je Julia.

Na snimci se vidi kako ruski vojnici pokušavaju provaliti u poslovne prostore i kako im prilaze dva civila, vlasnik autosalona i Oleksijevič, stražar. Nisu bili naoružani. Nakon kraćeg razgovora okreću se i odlaze prema mjestu gdje su čuvali autosalon.

Tada najmanje dva vojnika pucaju.

Oba civila padaju. Prema uniformama i analizi tko je u to vrijeme bio na tom području te iskazima svjedoka, nesumnjivo je kako se radi o ruskim vojnicima, napadačkim snagama.

Ukrajinski tužitelji: Ovo je ratni zločin

Dok su pljačkali poslovne objekte, Oleksijevič je još bio živ. Na snimci se vidi kako pokušava vezati nešto oko bedra i šepa natrag na mjesto gdje je čuvao autosalon. Dolazi do telefona i poziva pomoć. Ukrajinski dragovoljci koji su ostali braniti domove pokušavaju ga spasiti. Pucaju na Ruse. Dolaze do Oleksijeviča koji je još živ. Izvukli su ga iz stražarske kolibe, na snimci se vidi velika lokva krvi. Umro je ispred mjesta na kojem je čuvao autosalon.

Iskrvario je.

– Nismo mogli više, morali smo se povući. Rusi su imali tenkove i topove u tom području – rekao je zapovjednik skupine koji je zbog sigurnosti htio ostati anoniman.

Tatu još nije pokopala
Snimka je došla do ureda glavne ukrajinske tužiteljice. Istražuju to kao ratni zločin.

– Treba im suditi, nadam se da neće samo Ukrajina saznati za ruske zločine, nego i cijeli svijet – rekla je Julia.

Oca nije pokopala, njegov pepeo još čeka u mrtvačnici. Nada se da će ga jednoga dana moći pokopati u majčin grob.

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});