fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

VIDEO: Livanjski “incidentni” branitelj gostovao na Bujici

Autor: Dnevno.ba

ZAGREB - Vladislav Berić, branitelj koji je na 25. obljetnici oslobođenja Kupresa vrlo burno i emotivno reagirao tijekom govora generala Stanka Baje Sopte i “oprao” vodeće hrvatske politčare u BiH, bio je gost na Z1 u emisiji Bujica.

Dok sam se ja kao dragovoljac za Hrvatsku borio u Kruševu, Dragan Čović izjašnjavao se “Jugoslavenom” i potpisivao na ćirilici, izjavio je Berić koji je bio ratni zapovjednik livnjanskih specijalaca Vladislav Berić.

Potomstvo mi je u Njemačkoj, a djeca Borjane Krišto i Dragana Čovića se sva uhljebila. Gdje su moja djeca? Ja sam ušao prvi na Kupres sa specijalnom livanjskom policijom. Ranjen sam. Koga hvališ? Ja sam ranjene i mrtve ovdje previjao i gledao, a nisu ni Borjana ni Čović koji ne daju mome djetetu živjeti, kazao je u nedjelju ovaj branitelj.

Otkrio je kako mu je prvi mi je na istupu čestitao general Željko Glasnović, a istaknuo je kako je primio na stotine čestitki hrvatskih branitelja iz regije.
Moja dva sina morala su u Njemačku, jednog nisam mogao poslati na fakultet u Mostar, a njihova djeca se uhljebljuju i bahate, nastavio je svoju priču u Bujici ponosni hrvatski branitelj iz Livna, koji se kao dragovoljac u Hrvatsku vojsku javio još 1990. godine.

Istaknuo je kako su Livno i Tomislavgrad postali pusti kao Sahara, a žalosti ga što su zaposleni svi oni od kojih vladajuća stranka (HDZ BiH) ima neke koristi, ostali moraju tražiti svoju sreću negdje drugo.

Bio je pripadnik 4. splitske brigade, branio je Kijevo i Kruševo, a od ’93 zapovijedao Specijalnom policijom u Livnu. Sudjelovao je u operacijama “Zima ’94”., “Cincar”, oslobađanju Kupresa, operacijama “Skok 1” i “Skok 2”, “Ljeto ’95”, “Oluja”, a na kraju rata, u rujnu 1995., za vrijeme operacije “Maestral” ranjen je kod Jajca.

Otkrio je i kako bi njegov život puno teže izgledao da nije bio ranjen u ratu.

Sada bih najradije zahvalio četniku koji me pogodio, jer inače danas ne bih imao mirovinu, niti bih imao od čega živjeti, s tugom je kazao Berić.

Ovaj veteran Specijalne policije zaključio je emisiju s žaljenjem što su hrvatske postrojbe stale kod Banja Luke, volio bi da su išli sve do Beograda.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});