fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

VIDEO: Pozdrav “ZDS” je u temeljima Hrvatske države – ugradilo ga je više od 700 palih HOS-ovaca!

Autor: Dnevno.ba

ZAGREB - Ograđivanjem od tog pozdrava, Kolinda se ogradila i od njih", izjavio je u Bujici na Z1 Anto Đapić, ratni načelnik Stožera HOS-a.

Press konferenciju Kolinde Grabar-Kitarović i njezino ograđivanje od pozdrava ‘ZDS’ u Bujici su jasno osudili čelnici braniteljskih i HOS-ovih veteranskih udruga Zorica Gregurić, Zvone Čurković, Marko Skejo i Boro Barišić.

‘ZDS’ JE STARI HRVATSKI POZDRAV, JER JE STAR BAREM KOLIKO I MANOLIĆ I BUDO LONČAR!

“Glasovao sam za Kolindu Grabar Kitarović,“ priznao je Đapić u Bujici i nastavio: “Prema pozdravu ‘Za dom spremni’ imali smo do sada pogrešan odnos, jer smo stalno pokušali nešto dokazivati i nešto se braniti. Mislim da se nakon ove izjave predsjednice treba podvući crtu i reći da je toga dosta! To je stari hrvatski pozdrav, a star je u najmanju ruku kao Manolić i Budo Lončar! Od kada su ga preuzeli ustaše – prije rata 1929. godine… To je i ustaški pozdrav, međutim, ne zaboravimo da se i kuna upotrebljavala u NDH pa je ipak prihvaćena. Onoga momenta kada je prvi dragovoljac HOS-a poginuo u Domovinskom ratu pod pozdravom ‘Za dom spremni’ od tada nitko više nema pravo dovoditi u pitanje taj pozdrav. HOS i ‘Za dom spremni’ su dobili ovaj rat. Više se nikada i nikome ne smijemo opravdavati, jer time gazimo po temeljima ove države. Napominjem, nisu samo HOS-ovci ginuli s tim pozdravom, već i pripadnici mnogih drugih postrojbi koje su ga prihvatile u Domovinskom ratu.“

Đapić je prozvao i zamjenika predsjednika Vrhovnog suda Marina Mrčelu zato što, kako kaže, radi pritisak na suce koji sude drukčije nego što bi on to htio: – Sudac Mrčela javno govori da je pozdravljati sa ‘ZDS’ prekršaj, a od kud njemu pravo da to spominje, kada su mnogi drugi suci rekli da to nije prekršaj?! To je prije svega političko pitanje i zato me je još više iznenadila predsjedničina izjava kada je napala pozdrav i usput se vadila na svoje savjetnike. Ne možete se s te funkcije vaditi na druge ljude. Zato i ovom prilikom šaljem poruku predsjednici: Draga gospođo predsjednice, čim je prvi pripadnik HOS-a poginuo pod tim pozdravom, on je postao legalan i svatko tko se usuđuje od njega ograđivati, njega napadati ili vrijeđati, napada same temelje Hrvatske države!

“Više od 700 HOS-ovaca je poginulo u Domovinskom ratu, neki su poginuli ne teritoriju Hrvatske, a neki na teritoriju Bosne i Hercegovine što također smatramo dijelom suvereniteta Hrvatskog naroda,“ podsjeća Đapić i nastavlja: “Veliki broj HOS-ovaca je i ranjen, a kada se izračuna postotak, dolazimo do rezultata da je u Domovinskom ratu proporcionalno broju pripadnika neke postrojbe, najviše poginulih i ranjenih HOS-ovaca! Uz apsolutno poštivanje svih ostalih postrojbi, mora se priznati da je HOS najviše stradao, što je posljedica činjenice da su naši pripadnici bili na 15 najtežih bojišta, koja su pokrivali svojom srčanošću.“

EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE IZ WESTINA: KOLINDA I ĐAPIĆ NA SASTANKU UOČI KAMPANJE 2014.

Bujica je objavila eksluzivne fotografije sa sastanka Kolinde Grabar-Kitarović i Ante Đapića u zagrebačkom Westinu, iz rujna 2014. godine. Voditelj je pomalo indiskretno, rekao da ih je snimio bivši savjetnik Mate Radeljić…

“Dogovorili smo se da odustanem od kandidature i da ju poduprem za predsjednicu, a ona je rekla da će se u slučaju pobjede zauzeti za Veljka Marića i Vladu Milankovića, međutim, do danas nije pomilovala ni jednog hrvatskog branitelja,” otkrio je Anto Đapić.

U emisiji je otkriveno i da je Kolinda nakon dolaska na Pantovčak namjeravala ukinuti mjesto savjetnika za branitelje, no, poslije intervencije nekoliko osoba povezanih s prosvjedima u Savskoj, ipak je odlučila da na to mjesto primi Antu Deura.

Godine 2015. predsjednica je inzistirala da na svečanom mimohodu povodom 20-te obljetnice ‘Oluje’ u Zagrebu, ne bude zastave HOS-a, ali je ipak popustila nakon što je iza HOS-ovaca stao tadašnji ministar obrane Ante Kotromanović pa i njezin savjetnik Deur.

Negativan stav prema pozdravu HOS-a nije jedina zamjerka koju Đapić ima prema Kolindi: -Ne znamo zašto je do toga došlo, ali očito da postoji veliki raskorak između onoga što je promicala u kampanji i što je kasnije radila. Upitan je bio i njezin stav oko tzv. Kurikularne reforme, koju je Kolinda bezrezervno podržala. Niti jedan suverenist ne može podržati tu inicijativu ministrice Divjak. Kolinda je podržala i Istanbulsku konvenciju, što također niti jedan suverenist nikada ne bi uradio…

IZ GOVORA U SISKU KOLINDA IZBACIJA RIJEČI ‘VELIKOSRPSKA AGRESIJA’ – NIJE SPOMENULA PRALJKA I BRODARCA!

Đapić je prvi puta javno kritizirao predsjednicu upravo u Bujici, kada je prije godinu dana u Zagrebu ugostila srbijanskog predsjednika: – Koje su sve posljedice dolaska Vučića u Zagreb, tek ćemo saznavati s vremenom… Njegov je posjet bio dramatičan, jer je neposredno prije njega srpska politika zadala ozbiljan udarac hrvatskoj diplomaciji s izložbom o Jasenovcu u New Yorku. Tada sam pitao predsjednicu hoće li i na crvenom tepihu s Vučićem obući žute Zenge?! Vrijeme je pokazalo da je njihov susret bio pravi fijasko, iako su ona i njeni savjetnici ulagali ogroman trud da to izniveliraju i ublaže posljedice sramotnog posjeta. A što se dogodilo od dolaska Vučića do danas – to svi znamo. Niti se riješio problem nestalih, koji je trebao biti osnovni preduvjet njegova dolaska, niti bilo što drugo… A Kolinda sada opet govori da će uzvratiti posjet, ako se pomakne situacija u slučaju nestalih. To uopće nije suverenistički stav, niti je pitanje nestalih humanitarno pitanje. To je političko pitanje iz kojeg se vidi da Srbija uopće nema dobre namjere.

Bujica je objavila snimku iz Siska koja dokazuje da predsjednica doista jest iz svog govora 05. prosinca 2018. izbacila riječi ‘velikosrpska agresija’, a prema informacijama objavljenim u emisiji, u svom govoru u Sunji nije htjela spomenuti generala Slobodana Praljka, dok je u Sisku namjerno izostavila Đuru Brodarca. Spomenula je jedino generala Janka Bobetka.

U emisiji je emitirana i snimka notornog Save Štrbca, koji je prošli tjedan na jednoj srpskoj televizij otvoreno hvalio Pupovca, Sanadera i HDZ, a za zastupnika SDSS-a je čak priznao kako su kod Milorada Dodika on i Pupovac dogovarali fingirane napade!

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});