fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

VIDEO: Predstavljena prva epizoda crtića ‘Obitelj Grabo’

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Prva epizoda animiranog serijala o 'Obitelji Grabo', pod nazivom 'Miran san', nastala u produkciji portala Bljesak.info, predstavljena je u četvrtak, 23.svibnja, u Mostaru.

”Budući da je javnost prilično zamorena vijestima o korupciji, odlučili smo se pristupiti ovoj temi na neki drugačiji način”, rekao je to Berislav Jurić, urednik portala Bljesak.info prilikom predstavljanja prve epizode koja na jedinstven način donosi priču o korupciji u našem društvu.

Kako je istaknuo Jurič, inače i scenarist epizoda o ‘Obitelji Grabo’, cilj ovog serijala jeste podignuti svijest o korupciji u našem društvu i upozoriti na sve negativnosti koje ova pojava nosi sa sobom.

”Svakodnevno se susrećemo s nekim vidom korupcije i svjedočimo kako se novac slijeva tamo gdje ne bi trebao. Krpe se preduboke rupe nečije pohlepe a prave šupljine ovog društva ostaju nezakrpljene. Iako jako zvoni to kako je riječ o prvom crtiću o korupciji u BiH, ovo ne treba gledati samo kao crtić nego kao jedan upitnik o tome kakav je naš odnos prema ovoj pojavi koja za sobom na dno vuče sve druge sfere našeg društva”, rekao je Jurič uoči premijernog prikazivanja prve epizode.

Režiju, animaciju i dizajn ‘Obitelji Grabo’ potpisuju Nikola Galić i Tvrtko Karačić. Autor Glazbe je Ante Galić, za produkciju je zadužena Katarina Marijanović, dok je voditeljica projekta ‘Korupcija je loša stvar’, u okviru kojeg je nastalo deset jednominutnih epizoda, Anamarija Zadro.

Prvu epizodu serijala ‘Obitelj Grabo’ pod nazivom ‘Miran san’ pogledajte na sljedećem linku:

Uz predstavljanje animiranog filma, u amfiteatru Fakulteta humanističkih nauka Univerziteta Džemal Bijedić, održano je i predavanje na temu korupcije u našem društvu.

Azhar Kalamujić, novinar Centra za istraživačko novinarstvo, prezentirao je kratki film – istraživačku priču o zastupnicima koji su varali državu kako bi iz proračuna naplatili naknadu za odvojeni život.

O političkim, ekonomskim i socijalnim posljedicama korupcije u našem društvu te načinima na koje se boriti protiv korupcije, govorio je Aleksandar Draganić, ekonomski analitičar i stručnjak za pitanja korupcije.

”Osvrnuo bih se na onu staru izreku gdje postoji volja, postoji i način, volja je ta koja implementira i pokreće stanje vezano za korupciju”, poručio je Draganić.

Projekt je nastao uz podršku organizacije ‘European Endowment for Democracy’ i vlade Ujedinjenog Kraljevstva.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});