fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

VIDEO: Preminuo predstavljajući svoj film – hvalospjev o ruskim dobrovoljcima u vojsci RS-a!

Autor:

Beogradski filmski redatelj Petar Nedeljković snimio je dokumentarni film o ruskim dobrovoljcima i njihovim zločinima nad Bošnjacima u Višegradu.

BEOGRAD – Beogradski filmski redatelj Petar Nedeljković snimio je dokumentarni film o ruskim dobrovoljcima i njihovim zločinima nad Bošnjacima u Višegradu. Smrt ga je zatekla u pravo vrijeme, kako bi mi ljudi rekli: “Ovo je Božija pravda”!

Naime, Petar Nedeljković preminuo je u nedjelju na pres konferenciji Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma u Domu Sindikata. On je bio jedan od sudionika konferencije gdje je trebalo da predstavi svoj kratkometražni dokumentarni film “Anđeo sa gore zaglavak”.

Njemu je tijekom predstavljanja filmova sa jučerašnjeg programa pozlilo, nakon čega su prisutni pozvali hitnu pomoć, ali kako je Blic saznao, ovaj srbijanski redatelj je preminuo. Tema kojom se Nedeljković u najnovijem filmu bavio je, kako piše Blic, pogibija ruskih dobrovoljaca koji su se na strani Vojske RS borili u Višegradu, u ožujku 1993. godine.

U fokusu je pogibija 21-godišnjeg Konstantina Bogoslovskog i priča koju o njemu kazuje njegova majka Ljudmila. Ovaj ruski mladić je kao dobrovoljac izgubio život na ratištu u Republici Srpskoj, piše Blic.

Autor:
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});