fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

VIDEO: Rasprava dr. Zvonke Jurišića i ministra Zdravka Borasa o istrazi ubojstva Lane Bijedić

Autor: Dnevno.ba

ŠIROKI BRIJEG - I na 11. redovnoj sjednici Skupštine Županije Zapadnohercegovačke najzanimljivijim dijelom, baš kao i na onoj prethodnoj, bila je polemika koja se povela između zastupnika dr. Zvonke Jurišića (HSP BiH) i ministra unutrašnjih poslova Zdravka Borasa.

Jurišić je ministru najprije dao primjedbu što mu se pismeno već tri mjeseca nije odgovorilo na neke prijašnje upite, međutim ministar Boras je odgovorio kako na pismeno još nije dobio taj zahtjev, ali da će odgovoriti čim mu bude dostavljen.

Zatim se povela rasprava oko aktualnog slučaja ubojstva djevojke Lane Bijedić.

“Čitajući vijesti po portalima o tom slučaju ispada kao da se sve zna, pa smatram kako i mi zastupnici u Skupštini ŽZH zaslužujemo znati odgovore o tome dokle je stigla istraga i jeste li na tragu pronalaska počinitelja”, ustvrdio je zastupnik Jurišić, a ministar Zdravko Boras odgovorio da bi kolega Jurišić kao negdašnji županijski premijer trebao znati što su čije nadležnosti, odnosno da istragu oko ovog ubojstva vodi Tužiteljstvo ŽZH, pa bi njima trebalo postaviti ovakva pitanja, jer se on kao ministar nema pravo miješati u njihov rad, a kamoli davati izjave oko ovakvih istraga.

“Pozivam i građane naše županije, kao i šire da se ne služe neistinama i u ovakvim stvarima ne zbunjuju javnost”, dodao je ministar Zdravko Boras.

“Ne bih baš prihvatio opasku da se nemate pravo miješati u njihov rad, jer odnedavno imate mogućnost davanja svoga mišljenja pri imenovanju načelnika u krim službama budući je prije mjesec i pol dana izašao i novi pravilnik, a ako tim pravilnikom vi dajete suglasnost na imenovanja za takve pozicije smatram kako i oni imaju obvezu na izvješće prema vama glede svoga rada”, replicirao je dr. Jurišić ministru Borasu.

“Zastupniče Jurišić, uporno obmanjujete javnost kada kažete da ministar daje suglasnost na takva imenovanja, jer moram reći da ministar ne daje isključivo suglasnost nego može dati suglasnost za one djelatnike koji po činu ne ispunjavaju potrebne uvjete, a to što znam o spomenutoj istrazi rado bih informirao sve kolege zastupnike, međutim stvarno ne smijem kršiti poslovnik”, kazao je ministar Zdravko Boras.

Također, tijekom svoga izlaganja zastupnik HSP-a BiH uputio je zamolbu prema nadležnima da se dostavi javnosti na uvid imena svih savjetnika koji su kroz zadnjih deset mjeseci primljeni u Skupštinu ili Vladu, odnosno institucije pod njihovom nadležnošću.

“Dovoljno je da im navedete ime i prezime, ime oca, datum rođenja, stručnu spremu, mjesto završene stručne spreme i prethodne poslove na kojima su radili”, predložio je dr. Zvonko Jurišić očigledno uvjeren kako bi jedna takva objava itekako mogla biti zanimljiva za javnost u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});