fbpx

VIDEO: Ratni načelnik Stožera HOS-a prozvao Izetbegovića za napade na Hrvate!

Autor: Dnevno.ba

ZAGREB - "Ja sam presretan! Ja sam ponosan! Ne zbog smrti čovjeka nego zbog junaka, on mi vraća nadu u Hrvate i hrvatstvo! To su Hrvati! Nakon gnjida, udvorica, dodvorica koji nas prodaju i koji s nama trguju pojavio se čovjek koji ispija otrov, a mogao je biti na slobodi za nekoliko mjeseci. Poznavao sam generala Praljka, bili smo dobri, imali smo i vrlo ozbiljnih sukoba, ali sve na stranu, bravo junače" - rekao je odmah na početku još jedne Bujice na Z1 general Ante Prkačin, ratni načelnik Stožera HOS-a i na specifičan način osvrnuo se na haaški čin generala Slobodana Praljka.

Bujica je objavila ekskluzivan dokument – rješenje Sekretarijata za opću upravu iz Splita od 26. studenog 1985. godine po kojemu je Goran Beus od oca Ethema Tire postao lažni Nijemac! Voditelj emisije je na to rekao: “Nemam ništa protiv da ljudi mijenaju imena i prezimena, ali imam da nam vrijeđaju generale!” To je bio odgovor Bujice na uvredljiv Facebook status zastupnika Glasa i bivšeg HNS-ovca koji je bio protiv minute šutnje za Slobodana Praljka, a nazvao ga je i “ratnim zločincem”.

PRKAČIN BEUSU RICHEMBERGHU: “Fukaro, da se ja prezivam Tiro, ne bih to mijenjao!”

Prkačin se nadovezao u svom dobro prepoznatljivom stilu i poručio Goranu Beusu Richemberghu da “fizionomijom podsjeća na suce haaškoga suda kojima je normalno da brat spava sa sestrom” i dodao: – Fukaro, pročitaj knjigu Mustafe Imamovića ‘Povijest Bošnjaka’ gdje kao posebnog junaka spominje Hasan-pašu Tiru. Da se ja slučajno prezivam Tiro, to ne bih nikada promijenio! Kukavni nasljedniče, pročitaj tu knjigu pa ćeš vidjeti što si učinio!

Nastavio je: “Tko Praljka može nazvati ratnim zločincem nakon što su ga osudili oni hermafroditi!? Jesu li oni pijani, jesu li oni uopće normalni?!” I oporbu je general nazvao fukarama na čelu s Davorom Bernardićem: “On je moje najveće razočaranje!”

Prkačin se cinično nasmijao na upit zašto on kao svjedok nije pozvan u Haag: “S haaškim istražiteljima razgovarao sam dvaput! Prvi put gotovo deset sati u zagrebačkom hotelu Intercontinental, nastavili smo u mojoj kući u Slavonskom Brodu. Nacrtao sam im što se točno događalo u Srednjoj Bosni, odgovorili su mi da moram doći među prošireno vijeće i objasniti o čemu se radi… Rekli su mi da će i avion poslati po mene, no nitko me nikada nije pozvao. Međutim, avarsko žgepče Stjepan Mesić za kojeg je pokojni Šime Đodan rekao da je Avar podrijetlom, svjedočilo je kad i ja… To avarsko žgepče treba javno vješati, za uši ga dovesti na Jelačić-plac i javno ga objesiti!”

Upravo je Stjepan Mesić kao svjedok u Haagu znatno doprinio ovakvoj presudi šestorci i Praljku te ranije Dariju Kordiću. Bujica je objavila dijelove njegova iskaza sa suđenja Tihomiru Blaškiću 1997. godine. Tada je rekao kako je Tuđman u više navrata izjavljivao: “Ono što držimo oružjem, bit će naše!” Mesić je izravno optužio Hrvatsku za agresiju, a Tuđmana i hrvatsko vodstvo za planiranje “udruženog zločinačkog poduhvata”. Zbog takve uloge Prkačin je Mesića u Bujici “počastio” još jednim “epitetom” – rekao mu je da je “kezme”…

PRKAČIN JE JOŠ 1993. PROZVAO IZETBEGOVIĆA DA JE NAREDIO MUSLIMANSKI NAPAD NA HRVATE!

Prkačin je zajedno sa generalom Praljkom ratovao u srednjoj Bosni krajem ’92. i početkom ’93. godine: “Jednom zgodom vraćali smo se iz Zenice za Vitez. Tada mi je poklonio pištolj, rekao mi je da se ubijem kao časnik njime ako dođe do toga da padnem u ruke neprijatelja. Već smo tada potiho razgovarali o činu samoubojstva, tako da me uopće nije iznenadio svojim postupkom…”

General HOS-a je među prvima prozvao Izetbegovića i upozorio na loše namjere ekstremnog dijela muslimanskog vodstva i to u intervjuu Globusu, još u svibnju 1993. kojeg je Bujanec pronašao i pokazao pred kamerama naslov: “Muslimanski napad na Hrvate naredio je Alija Izetbegović!”

Istina, on mi je bio prijatelj, ali njegov sin Bakir nije! Bošnjačkoj politici nije odgovarala odluka Bože Rajića o predpočinjavanju koja je značila da se na prostorima gdje je bio dominantan HVO Armija BIH trebala podrediti HVO-u i obrnuto! Napao sam i Hrvate rekavši im da su muslimane, umjesto da se bore protiv Srba, doveli u stanje da se bore za zemlju, a zemlju im je bilo lakše oteti od Hrvata nego od Srba – rekao je Prkačin, uz napomenu da je bošnjačka politika svoj ekstremizam sa Srba usmjerila na Hrvate koji su im bili prijatelji i pomagali.

MESIĆ JE GNJIDA, A HRVATSKA JE DANAS POPUT ZAMLAĆENOG DJETETA!

Voditelja je zanimalo na koga je Bakir Izetbegović mislio kada je rekao da hrvatska politika prema BiH ima svoju “svijetlu i tamnu stranu”. Misli li pod svijetlom stranom na Mesića i znači li to da Izetbegović Hrvatima misli birati političko vodstvo?!

“Njegovom ocu više sam odgovarao jer sam imao hrvatsko, katoličko i ustaško zaleđe. Znalo se tko s kime ima posla… Svoj narod oštro sam prozivao zbog određenih propusta, što je Bošnjacima odgovaralo, ali normalno je i Bošnjacima skrenuti pažnju na njihove propuste! Ne može se govoriti o hrvatskim zločinima, a muslimanskim incidentima… Mesić se na Tuđmana naljutio zbog svog osobnog jada i bijede! On bi spržio njegov lik i djelo, a to što je Tuđmanom omotana Hrvatska, to mu nije bitno! Hrvatska tragedija je da je takva gnjida uopće došla u tu priliku! Posvađao se s Tuđmanom i Šuškom i postao kontra sam sebi! Ali to je ono – kada nisi Hrvat i kada nemaš hrvatski duh!”

BiH najavljuje nove optužnice protiv Hrvata u kojima će se pozivati na haaške presude – rekao je voditelj i otkrio da je spremno čak 140 takvih optužnica protiv pripadnika HVO-a koji su ratovali za Posavinu, Konjic i Jablanicu. No, to je tek prvi udar, jer će vrlo vjerojatno tražiti i progon časnika HV-a koji su došli pomoći našem narodu u Bosni i Hercegovini.

“Izgubili smo arbitražu sa Slovenijom. Izgubili smo arbitražu s MOL-om. Izgubili smo u Haagu. To ni Kosovo ne bi izgubilo! Hrvatska je kao zamlaćeno dijete jer na svom čelu ima političke gnjide! Imali smo Sanadera koji nas je prodao za pet milijuna, a sada imamo moju veliku zabludu – Andreja Plenkovića. Njegove priče o Praljku su kao priče nekog ministranta kojemu je velečasni uvalio više teksta nego što treba pa muca i petlja… Pravi vođa Hrvata rekao bi da Hrvati nisu ničija krpa za brisanje poda! Od 2132 ubijena hrvatska civila u BiH, 1051 Hrvat ubijen je od bošnjačke ruke! Oni su nas ubijali isto kao i Srbi, a njih je neusporedivo više stradalo od srpske nego od hrvatske ruke,” bio je jasan Prkačin i nastavio: “Bošnjaci su nastavili dominaciju i u Federaciji – 1997. godine ubili su sedam hrvatskih povratnika u srednjoj Bosni, 1998. dvojicu hrvatskih policajaca, a mi nismo ubili nijednog Bošnjaka nakon rata!”

PRKAČIN O HAAGU: “TO JE MJESTO GDJE SE PARE BLISKI ROĐACI, TO SU KRETENI!”

Gost Bujice potpuno je izgubio živce na spomen Haaškoga suda.

“Jeste li samo vidjeli one suce? Na šta sliče?! Pa to je mjesto gdje brat sa sestrom spava, gdje se pare bliski rođaci… Pa to su kreteni, nisu ljudi! Pa gdje čovjek može donijeti onakvu presudu na temelju ovih podataka?!”

Osvrnuo se i na hrvatske sluge Haaškoga suda: “Zar te crne kukavice nisu mogle vidjeti da je Haaški tribunal u jednom trenutku osudio Gotovinu na 24 godine, a onda ga oslobodio?! Blaškića su prvo osudili na 100 godina, pa to skidali… Pa to su kreteni, daleko je to od ozbiljnog suda i pravosuđa…”

U Bujici se govorilo i o nesposobnosti hrvatskih vlastodržaca koji 13 godina nisu ništa učinili za naše ljude u Haagu. Citirana je izjava ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića, koji je noć prije presude na javnoj televiziji rekao da će sve biti u redu za haašku šestorku…

PRKAČIN: – Nemamo političkog vođu koji bi narod volio barem djelomice kao samoga sebe. Takav nam je premijer, takvi su nam i ministri! Nema dovoljno strasti i ljubavi, ali zato je Praljak pokazao gnjidama kako se voli svoja zemlja! Slobodan Praljak nije izuzetak, on je hrvatsko pravilo i to ćete uskoro vidjeti.

DA SAM PLENKOVIĆ, ZATVORIO BIH GRANICU I NAPRAVIO NOVI BREXIT!

Voditelja je zanimalo zašto su bošnjačke izbjeglice bježale u Hrvatsku, a ne u Srbiju, ako smo mi bili agresor, a Srbija nije?!

“Nije sve bilo bajno s naše strane, neću našu politiku i naše ljude nazivati anđelima, ali događalo se svašta i s drugih strana. Ja sam u Saboru otvoreno pitao što se to radi s muslimanima, no ni jednom Bošnjaku nije palo na pamet da pita što se radi s Hrvatima! A zvali su me na telefon iz Sarajeva, rekli mi ‘generale progovori, ovi su naši poludjeli’, no to ne smiju reći javno… Čak im ni ne zamjeram, jer je nama veći problem naša politika koja ništa nije činila za haašku šestorku i sve ostale Hrvate, a sada se čude… Da sam ja Plenković, rekao bih da zatvaram granice i izlazim iz Europe, napravio bih naš Brexit, no oni dalje po starom, jer valjda misle da će se čin generala Praljka brzo zaboraviti, ali neće!”

Voditelja je zanimalo zašto se HVO-a tereti za “zločine”, a Armija BiH samo za “incidente”…

“Ovakva Bosna nema šanse, nema perspective i nema smisla! Budućnost Bosne uništile su bošnjačke političke elite. Hrvati i Bošnjaci u BiH nisu porazili Srbe, to je bilo neriješeno i pat stanje, Srbe je u Bosni porazila Hrvatska vojska koja sada odgovara za napad na Bošnjake! Apsurd! Naše gardijske brigade upotrijebljene su za borbu protiv Srba i za branjenje muslimana, a vidite kako nam se to vraća…”

Prkačin je u Bujici jedinim istinskim prijateljima od svih naših susjeda nazvao Mađare i Vikotra Orbana: “Svima ostalima postat ćemo prijatelji tek kada dobijemo čovjeka koji ima hrabrost Slobodana Praljka na čelu države, kada ne bude gnjida koja će računati samo za sebe i svoj interes!”

Smatra da izlaz leži na Pantovčaku jer ga u Plenkoviću ne vidi.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI