fbpx

VIDEO: Slaven Raguž pao na “maturskom ispitu” kod Velimira Bujaneca!

Autor: Dnevno.ba

ZAGREB - TV Bujica je u petak večer otkrila zašto su ratni zapovjednici HVO-a Zlatan Mijo Jelić, Stanko Baja Sopta i Željko Glasnović bojkotirali posjet Dragana Čovića Hrvatskom generalskom zboru u Zagrebu, u utorak 17. travnja.

“Tamo nije bio nitko od ratnih zapovjednika HVO-a! To je ujedno i najbolja poruka. Postoje jasni razlozi zbog kojih ne podržavaju politiku trenutačne vladajuće elite“ – izjavio je gostujući u Bujici na Z1 televiziji Slaven Raguž, predsjednik Hrvatske republikanske stranke BiH.

Raguž je govorio o korupciji i nepotizmu političkih elita i stvarnim uzrocima iseljavanja Hrvata iz Bosne i Hercegovine, no ipak nije smio žestoko ići kontra HDZ-a BiH, kao i velikosrpske politike u Bosni i Hercegovini.

No, za razliku od Čovića “dirnuo je maločak” u Božu Ljubića zbog glasovanja za Istanbulsku konvenciju u Hrvatskom Saboru:

 

“Božo Ljubić glasovao je za Istanbulsku konvenciju u Bosni i Hercegovini i imao je povijesnu priliku da glasuje u čak u dvije države. U Sarajevu je bio za, a ovdje se nije izjasnio, to dovoljno govori o dekadenciji naših političkih elita”, kazao je Raguž.

Nije štedio ni SDP. Posebno se obrušio na bivšeg ministra pravosuđa Orsata Miljenića i iznio tešku optužbu na njegov račun:

“Miljenić je krivotvorio dokumente za Haag i tako pomogao u osudi generala Praljka!”

RAGUŽ: ELITA HDZ-a BIH NEMA SLUHA ZA SVOJ NAROD!

“Hrvati u Bosni i Hercegovini žive pod protektoratom međunarodne zajednice. BiH nije suverena država, iako na papiru stoji drukčije. U BiH se samo provode ‘zakoni’ Međunarodne zajednice i Viskog predstavnika“, rekao je na početku emisije Slaven Raguž.

“U Bosni i Hercegovini s jedne strane imamo političke elite sva tri naroda, koje su stvorile državu po vlastitoj mjeri, a s druge strane je običan narod. Nakon ‘platformaške vlasti’, na vlast je došla stranka s hrvatskim predznakom, osvojivši najviše funkcija u povijesti i umjesto da pomogne Hrvatima, sada se susrećemo s pravim egzodusom” – govori Raguž i nastavlja:

“Situacija u Bosni i Hercegovini je kao u komunizmu, podsjeća na komunističko jednoumlje, samo što sada imamo tzv. demokratsko jednoumlje. Eliti je važno samo zauzeti pozicije i aktivirati mandate te primati basnoslovne plaće! Ako nemate stranačku iskaznicu HDZ-a BiH, onda nemate mogućnost zapošljavanja, nemate mogućnost egzistencije ni opstanka!
Učahurena elita HDZ-a BiH je toliko odnarođena da uopće ne vidi niti osjeća potrebe običnog čovjeka”, kazao je on.

Ističe i činjenicu da političke elite HDZ-a BiH nisu ništa učinile kako bi zaštitile pripadnike HVO-a od progona vlasti iz Sarajeva: ”Onaj tko nema empatije prema ljudima koji su išli u rat i borili se za našu slobodu, ne može razumjeti niti običnog čovjeka. Dosegli smo razinu domoljubnog dna i gaženja svih ideala za koje se ginulo u ratu!

Ako i politika u Republici Hrvatskoj nastavi po uzoru na kolege iz Bosne i Hercegovine i vi u Hrvatskoj vrlo ćete brzo dosegnuti istu razinu…“

MILJENIĆ KRIVOTVORIO DOKUMENTE I POMOGAO U OSUDI GENERALA PRALJKA?!

Voditelj je najavio puštanje Berka Pušića iz Haaga i upitao gosta što je s obećanjima o pomoći preostalim haaškim uznicima i njihovim obiteljima:

”Pomogli su im tako da je šestorka punih trinaest godina nailazila na zaključana vrata svih hrvatskih institucija! Otišli su u Haag kako bi časno obranili svoje ratne uloge jer nisu bili krivi, ali dogodilo se da je u Republici Hrvatskoj krenuo proces detuđmanizacije na čelu s Ivicom Račanom i Stjepanom Mesićem.

Ne samo da hrvatske vlasti nisu pomagale optuženicima u Haagu, nego su još i odmagali! Stjepan Mesić je dilanjem dokumenata u Haag prekršio najviše državne zakone. U Saboru se raspravlja o radu Državnog odvjetnika i itko nije postavio pitanje zašto Stjepan Mesić nije osuđen?!
Jedan od onih koji su aktivno radili protiv naših ljudi je i Orsat Miljenić, bivši SDP-ov ministar pravosuđa, koji je selektivno slao dokumente u Haag kako bi pomogao tužiteljima! Pored toga, on je sudjelovao i u krivotvorenju dokumenata kako bi se inkriminiralo generala Slobodana Praljka i ostale Hrvate u Haagu!”

U emisije je prikazana čestitka kojom predsjednik Skupštine općine Derventa Marijan Kljajić, iz redova HDZ-a BiH, čestita Dan tzv. Republike Srpske, “praznik“ koji je zabranjen u Bosni i Hercegovini. Istu čestitku uputio je i ratni zločinac Ratko Mladić. Marijan Kljajić poznat je kao osoba bliska Dodiku, a iako je Hrvat, on pristaje na slavljenje 04. srpnja, dana kada su iz Dervente protjerani Hrvati. Raguž je to komentirao: ”Nama nedostaje nacionalne svijesti pa nam se događaju takve situacije. Ovo nije izoliran slučaj, ima ih još! Oni pokazuju da su naše političke elite zaboravile na vrijednosti zbog kojih se ginulo.”

No, najzanimljiviji bio je onaj središnji dio emisije (tamo oko 33. minute) kada je pušten prilog portala Dnevno.ba sa nedavno održanog sajma gospodarstva u Mostaru gdje je prikazano kako se opuštaju Dragan Čović, Milorad Dodik, Aleksandar Vučić i Andrej Plenković, te kako su narodnjaci tih dana odzvanjali Sajmom.

U Mostaru više ne puštaju Marka Perkovića Thompsona, Srbija je bila zemlja partner pa se valjda i na taj način trebalo dodvoravati velikosrpskoj politici koju očigledno podržava i Slaven Raguž.

On na upit da prokomentira kako se grli njegov Dragan Čović s Aleksandrom Vučićem kaže sljedeće:

“Pazite, trebate imati strateškog partnera u BiH. U ovom trenutku, voljeli mi to ili ne ali nama je struktura srpskih političara u BiH strateški partner! Ovo je gospodarski sajam u Mostaru, Srbija je bila u duhu dobrosusjedskih odnosa zemlja partner i ne vidim ništa loše da se zemlju partnera dočekalo s njihovim narodnim pjesmama”, kazao je Raguž.

No, zamislite da je Hrvatska ili Bosna i Hercegovina bila primjerice zemlja partner nekog sajma u Nišu ili Kragujevcu, te da se političare iz susjedstva dočekalo nekom od pjesama Marka Perkovića Thompsona ili nekom drugom hrvatskom domoljubnom pjesmom? A da i ne spominjemo koliko je ta srpska politika u godinama nakon rata protjerala Hrvata s područja Republike Srpske, a ne samo u onom ratnom vihoru. I da vam još takvi budu nekakvi partneri???

Raguž je tijekom emisije u 7-8 navrata iznio nebuloze koje stvarno ne priliče jednom političaru (stoga je naša preporuka da emisiju svakako odgledate u cijelosti) koji je uvjeren kako predstavlja određenu političku snagu u svome narodu, no ako znamo da stranka koju vodi trenutno ima samo jednog zastupnika na svim razinama vlasti u BiH onda nas takve pojave i ne trebaju čuditi.

Nakon ove emisije sada su još više za pravo dobili oni koji su u zadnje vrijeme tvrdili kako Slaven Raguž i njegovi Republikanci uistinu nisu ništa drugo nego jedan Čovićev privjesak kojim se pokušava zavarati Hrvate Bosne i Hercegovine prikazujući ih kao nekakvu oporbu, iako je stvarna istina posve drugačija, jer Hrvatima u BiH trebaju oporbeni političari koji se neće dodvoravati ni Sarajevu ni Banjoj Luci ili Beogradu, a ponajmanje Draganu Čoviću i HDZ-u BiH, političari koji će jasno i glasno prozivati neprijatelje svoga naroda koji dolaze iz vlastitih redova, te srpske političke vrhuške s obje ili sve tri strane granice, a isto tako neprijatelje svoga naroda iz reda bošnjačkoga naroda.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI