VIDEO: Slavonac bacio 25 tona lubenica jer ih nema kome prodati

Autor: Dnevno.ba

POŽEGA - Mladi Slavonac na svom je Facebook profilu objavio je snimak s polja na koje bacaju tone lubenica jer ih, kako navodi u opisu, nemaju kome prodati.

Antonio Gvozdić koji s ocem radi na OPG-u Marijan Gvozdić, pita se – “gdje pronaći volju za ostanak u ovoj državi i bavljenje poljoprivredom kada u 20. godini svoga života doživljavam ovakve stvari”.

Objašnjava da su morali baciti preko 25 tona lubenica jer ih nemaju kome prodati, piše index.hr.

“U trgovačkim lancima se prodaju lubenice iz Maroka, Albanije, Grčke i ostalih zemalja. Razmislimo malo što kupujemo, pa će i oni razmisliti što će prodavati. Čitajmo deklaraciju proizvoda, kupujmo domaće proizvode jer je to jedini način za spas hrvatske poljoprivrede”, napisao je Gvozdić uz snimak na kojoj svira “Moja domovina” dok lubenice završavaju na polju.

Gdje pronaći volju za ostanak u ovoj državi i bavljenje poljoprivredom kada u 20. godini svoga života doživljavaš ovakve stvari? Preko 25 tona lubenica danas smo morali baciti jer ih jednostvano nemamo kome prodati. U trgovačkim lancima se prodaju lubenice iz Maroka, Albanije, Grčke i ostalih zemalja. Razmislimo malo što kupujemo, pa će i oni razmisliti što će prodavati. Čitajmo deklaraciju proizvoda, kupujmo domaće proizvode jer je to jedini način za spas Hrvatske poljoprivrede.

Gepostet von Antonio Gvozdić am Dienstag, 24. Juli 2018

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI