fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Širokibrijeg.info

(VIDEO) Uhvaćeni na djelu: U Širokom Brijegu jasan primjer izborne prevare

Autor: dnevno.ba

Masovno “trpanje” glasačkih listića na biračkom mjestu 150A025 Dobrkovići na području grada Širokog Brijega, kratki je rezime sramote koju su pojedinci svojim ponašanjem priuštili cjelokupnom građanstvu u ono malo povjerenja što su imali u izborni proces.

Sva “lakrdija” ovog događaja u Širokom Brijegu odigrala se u periodu od 17- 18 sati, kada se jedna od članica BO na navedeno izborno mjesto vratila na svoje mjesto zapisničkog stola, ali je ista bila poslana od predsjednika BO da “dežura” na vratima “jer nije više potrebna za stolom” i nakon toga ne sluteći naum pojedinaca u prostoriji, događa se nešto o čemu su mnogi samo pričali, a nisu imali priliku baš često vidjeti!

Članovi biračkog odbora se potpisuju umjesto osoba koje nisu došle na biralište, uzimaju glasačke listiće, popunjavaju i ubacuju u glasačku kutiju…. dok svi u prostoriji to nijemo promatraju kao da se ništa ne događa, kao da je to nešto normalno.

Ista se obraća prema njima nekoliko puta s pitanjem što to rade, ali ju jednostavno ignoriraju. Oni i dalje za stolom jedan do drugog, traže matične brojeve i potpisuju se, uzimaju listiće i ubacuju u kutiju. 1,2,3,4,…10,…20…50… ne može vjerovati što gleda, zove pomoć jer se već osjeća bespomoćno.

Nadugo nakon ovog “cirkusa” na biračkom mjestu, na lice mjesta dolazi Ivan Barać, nositelj liste HDU Široki Brijeg ispred čije stranke je postavljena u birački odbor i pruža joj zaštitu, na teren izlaze djelatnici PU Široki Brijeg.

Netom nakon odlaska djelatnika PU ŠirokiBrijeg dolazi portal SirokiBrijeg.info, te bilježi stresnu situaciju koja se događa na biralištu. Svi iza zatvorenih vrata u biračkoj prostoriji osim djevojke koja je prijavila ova događaj.

Znači, djelatnici PU Široki Brijeg su bili, i samo otišli! Bez da joj je ponuđena zaštita, bez da je privremeno naređeno zatvaranje birališta, bez da su ju saslušali i napravili zapisnik. Ponovno pred našom kamerom Ivan Barač zove PU Široki Brijeg, objašnjava situaciju i pita ih što da rade?

U međuvremenu na biralište je stigla ekipa iz Gradskog izbornog povjerenstva, a sve detalje ovog događaja očekujemo uskoro uz detaljno pojašnjenje svih institucija što se dogodilo na ovom biralištu u Širokom Brijegu.

Sada Vam donosimo samo jedan dio sa spomenutog događaja, dok će sav dokazni materijal biti dostavljen ili je već predati nadležnim institucijama, kao i izjava svih sudionika i svjedoka.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});