FOTO: Mili Marušić

VIDEO: Vratio se Jurišić Zvonko i održao prvo predavanje vladajućoj partiji u ZHŽ-u

Autor: Danijel Ivanković / Dnevno.ba

ŠIROKI BRIJEG - Za prošlog mandata Skupština Zapadnohercegovačke županije nije imala nikakvu oporbu, jer oni koji su nazovi oporba nisu se nikako javljali za riječ, no kako se čini u novom sazivu ovo tijelo je ipak dobiva zastupnike koji će se javljati i probleme građana ove županije javno iznositi. Riječ je o negdašnjem premijeru u Vladi ZHŽ-a dr. Zvonku Jurišiću, koji je na proteklim izborima ispred HSP-a osvojio mandat i na današnjoj sjednici Skupštine ZHŽ-a dotakao se dviju zanimljivih tema - ovdašnjih radara, odnosno famozne "Renate", te načina raspisivanja Natječaja u županijskim ministarstvima.

“Prokomentirao bih radare koji bilježe neregistrirana vozila u našoj županiji, jer građani prigovaraju kako im u jednom danu dođe po 4-5 kazni ili i više za vožnju neregistriranim vozilom, iako se sve to dogodi svega dan vremena po isteku registracije istog vozila, dok je ministar kazao da će se tolerirati do pet dana prekoračenje od isteka registracije, no ministrova informacija nije točna, a prema mojim saznanjima točna je informacija koju sam dobio od samih građana budući da građani u ovom slučaju govore istinu” – kazao je dr. Zvonko Jurišić.

Inače, visina jedne takve kazne iznosi 100 KM, a na temelju prikupljenih informacija u proračun ZHŽ-a u jednoj godini samo uđe preko milijun maraka od naplate kazni takve vrste što zapravo i nije ništa drugo nego harač nad sirotinjom.

Jurišić je nadalje istakao kako nema potrebe u medijima objavljivati natječaje za određena radna mjesta u određenim ministarstvima ukoliko se već unaprijed zna tko će dobiti koje radno mjesto, jer trošak od nekih 500 KM u Dnevnom listu ili nekom drugom mediju i nije baš mali izdatak u današnje vrijeme.

On je naveo primjer iz Ministarstva gospodarstva ZHŽ-a gdje je posao dobila osoba koja je već bila uposlena u toj instituciji, ali je u međuvremenu završila fakultet, pa joj se izašlo u susret da uskoči u novoformirano radno mjesto kako bi primala veću plaću (cca 2.500 KM), a on drži kako nema potrebe još i plaćati za oglase takvih natječaja koji zapravo nisu natječaji već poslovi “preko veze”!

Autor: Danijel Ivanković / Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI