fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
FOTO: Mili Marušić / Dnevno.ba

VIDEO: Zvonko Jurišić zatražio od Mladena Begića da se ubuduće ne plaćaju ulaznice na braniteljske proslave

Autor: Dnevno.ba

ŠIROKI BRIJEG - Skupština Županije Zapadnohercegovačke ovoga petka zasjedala je u Širokom Brijegu, a možda i najzanimljiviji dio bio je onaj kada se zastupnik HSP-a BiH dr. Zvonko Jurišić obratio nazočnima, konkretno ministru branitelja u VLadi ZHŽ-a Mladenu Begiću, te dotakao dviju aktualnih tema značajnih za braniteljsku populaciju.

Jurišić se najprije osvrnuo na zbivanja sa sjednice održane 13. svibnja ove godine kada je pred okupljenim predstavnicima braniteljskih udruga ministar Begić dosta emotivno govorio o određenim pitanjima, čak naglašavao i borbu u Sarajevu oko realizacije nekih pojedinosti, no, kako ustvrdi zastupnik Jurišić, kasnije u Sarajevu nijedan od 8-9 amandmana iz ZHŽ-a nije usvojen, štoviše po pitanju istih uopće nije ni bilo diskusije!

Od predstavnika dviju braniteljskih udruga, Vlade Marušića (Razvojačeni branitelji HVO-a ŽZH) i Drage Grbavca (Zaboravljeni branitelji/borc) određeni materijali su i stigli do Sarajeva, ali odgovori se još čekaju budući da se o njihovim zahtjevima još nitko nije oglasio.

“Bili ste ministre i u Kninu, te mi je drago što su Vam, i kao mom negdašnjem zapovjedniku, tamo pripale određene počasti, međutim istoga dana se i u Viru kod Posušja održao Dan Domovinske zahvalnosti i tamo se ulaznica plaćala 5 KM. Mislim da je i u BiH, kao i u Hrvatskoj to jedinstven slučaj gdje branitelji plaćaju ulaznice za svoje proslave. Jasno mi je što se plaćaju na tamo nekakvim bikijadama, ali ne i na ovakvim proslavama. Volio bih da u budućnosti kao pokrovitelj ili supokrovitelj malo obratite pozornost na ovakve pojave”, sugerirao je Zvonko Jurišić ministru Begiću.

Begić je pak odgovorio da nije organizator događaja u Viru, iako je financijski pomogao spomenutu manifestaciju, te se složio s ispravnošću Jurišićeve opaske.

A što je odgovorio vezano za prvi dio Jurišićevog pitanja pogledajte u video prilogu portala Dnevno.ba

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});