Vijeće ministara BiH danas o migrantima, državnom zatvoru i privremenom financiranju

Autor: Fena

SARAJEVO - Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas bi trebalo razmatrati Prijedlog odluke o privremenom financiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period juli – septembar 2019. godine.

Na sjednici bi trebali biti razmatrani i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u institucijama BiH, kao i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o polaganju pravosudnog ispita u BiH.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Prijedlog odluke o utvrđivanju datuma početka rada Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH, kao i Prijedlog odluke o prestanku rada Jedinice za implementaciju Projekta izgradnje Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH, Upravnog i Nadzornog odbora Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH.

Predviđeno je i razmatranje Nacrta osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije o saradnji na realizaciji Projekta autocesta / brza cesta Sarajevo – Beograd – Sarajevo, kao i informacije o aktivnostima koje se poduzimaju na projektu „Izgradnja autoceste / brze ceste Sarajevo – Beograd – Sarajevo“.

 

Autor: Fena

ZADNJE VIJESTI