fbpx

VIJEST KOJA PARA SRCA Preminula djevojčica iz Kaknja koja je pala u komu tijekom rutinske operacije

Autor: Dnevno.ba

Dvoipolgodišnja djevojčica iz Kaknja koja je zadobila teške komplikacije nakon operacije u privatnoj klinici u Sarajevu preminula je rano jutros.

Srce Džene iz Kaknja nije izdržalo, nije se uspjelo izboriti s teškim stanjem u kojem je završila nakon operacije u privatnoj klinici Bejtović.

Otac malene Džene, Muris Gadžun, je jutros informirao prijatelje o tragediji koja se dogodila.

“Naša draga i nikad zaboravljena Džena je otišla na bolji svijet. Da ti dragi Allah podari lijepi dženet”, napisao je Muris.

Roditelji su kazali da je dijete nakon operacije prevezeno na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje je dobila svu potrebnu medicinsku njegu, ali da su njeni moždani živci “sagorjeli” te da je živjela na aparatima koji su je održavali na životu.

Djevojčici je ugrađena plastika u oko koju tijelo nije primilo, a nakon zahvata s ciljem uklanjanja plastike kojeg je izvela dr. Nina Jovanović, koja nije imala licencu liječničke komore ŽS, nije se probudila iz kome te je u teškom stanju prebačena na KCUS.

Anesteziolog na operativnom zahvatu je bio Suad Rožajac, kojeg su roditelji nakon događaja pitali što se događa i što je dao djevojčici, a on im je odgovorio da ne zna što se događa.

“Pitali smo ga što se događa i što joj je dao, rekao je da ne zna što se događa, da joj je stalo srce, da su je dva puta vraćali u život…”, kazala je majka u prvom razgovoru.

Informacija o vremenu i mjestu pogreba bit će naknadno poznati. Ovaj događaj će vrlo izgledno dobiti i sudski epilog s obzirom na to da su roditelji angažirali i odvjetnika koji će utvrditi je li bilo propusta te tko je kriv za sve ono što se dogodilo 2,5-godišnjoj djevojčici iz Kaknja, piše Dnevnik.ba.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI