fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Više od 200 migranata kod Velike Kladuše pokušalo ući u Hrvatsku, zaustavila ih policija

Autor: Hina

VELIKA KLADUŠA - Skupina od 200 do 250 migranata pokušala je u ponedjeljak preko graničnog prijelaza Maljevac kod Velike Kladuše u BiH prijeći u Hrvatsku, no zaustavila ih je bosanskohercegovačka policija, dok hrvatska policija nije imala nikakvih postupanja.

Karlovačka Policijska uprava priopćila je kako je oko 12 sati od policije Bosne i Hercegovine dobila informacije da se u blizini graničnog prijelaza Maljevac u BiH okupila skupina migranata, koji su pod nadzorom bosanskohercegovačke policije.

Između migranata i hrvatske policije nije bilo kontakata, odnosno hrvatska policija nije imala postupanja, kažu u karlovačkoj policiji.

Navode da se promet preko stalnog međunarodnog graničnog prijelaza za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Maljevac-Velika Kladuša odvija redovito.

“Hrvatska policija raspolaže s dovoljnim brojem snaga i opreme na tom području, kako bi već u eventualnom pokušaju spriječila bilo kakav nezakoniti prelazak državne granice, odnosno nezakonit ulazak u Republiku Hrvatsku”, ističu u PU karlovačkoj.

Bosanskohercegovački mediji pišu da je dvjestotinjak migranata pokušalo prijeći državnu granicu na graničnom prijelazu Maljevac u Velikoj Kladuši, ali da su iza podneva napustili ovu lokaciju i uz pratnju policije vratili se u kamp Trnovi gdje su smješteni, pri čemu nisu zabilježeni nikakvi incidenti. Javljaju i da je pogranično područje čitavo vrijeme nadlijetao helikopter hrvatske policije.

Kako javlja Radio Velika Kladuša, cilj migranata bio je skrenuti pozornost javnosti na težak položaj u kojem se trenutno nalaze. Nemogućnost prelaska granice i odlazak u željenu zemlju, uvjeti u kojima trenutno žive u Kampu Trnovi koji, kako kažu, nisu dostojni čovjeka, te strah od zime i hladnih dana samo su neki od razloga koji su ih natjerali na ovaj korak, kažu neki od okupljenih migranata. Jedan od njih kaže da su higijenski uvjeti strašni te da se nije imao gdje otuširati zadnjih 20 dana.

Žele poslati poruku Europskoj uniji i čelnicima zemalja članica da samo žele bolje sutra, život dostojan čovjeka, jer su i oni samo ljudi, koji znaju i žele raditi.

Ovo je bio treći pokušaj migranata koji borave u Velikoj Kladuši da pješice preko međunarodnog graničnog prijelaza uđu na teritorij Hrvatske, no svaki put ih je u tome spriječila policija.

Autor: Hina
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});