fbpx

Vlada HBŽ-a s 15.000 maraka sufinancira organiziranje poljoprivrednih sajmova

Autor: Fena

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije (HBŽ) Božo Perić potpisao je ugovore na temelju javnog poziva za sufinanciranje troškova organiziranja izložbi i sajmova iz oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Ugovori su potpisani s općinama Tomislavgrad, Drvar i Glamoč, a prijaviti su se mogle jedinice lokalne samouprave i udruge poljoprivrednih proizvođača iz te županije koje su organizirale izložbe ili sajmove u prethodnom razdoblju 2021. godine ili koje će organizirati izložbe ili sajmove od dana objave javnog poziva do 31. prosinca, priopćeno je u srijedu iz Službe za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a.

Za realizaciju javnog poziva predviđena su sredstva u programu utroška sredstava tekućih prijenosa “Potpora poljoprivrednoj proizvodnji i ruralnom razvoju” utvrđenih Proračunom HBŽ-a za 2021. godinu u ukupnom iznosu od 15.000 maraka, a raspoređena će biti u jednakim iznosima za sve tri općine.

Manifestacije koje je podržalo Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije su “Dani glamočkog krumpira 2021.”, “Dani drvarske drenjine” i “Božićni sajam 2021.”, stoji u priopćenju.

 

Autor: Fena

ZADNJE VIJESTI