fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Facebook

Vlada u Županiji Središnja Bosna najavila pojačanu inspekciju za proizvođače peleta

Autor: dnevno.ba

Vlada Županije Središnja Bosna (Vlada SBŽ) na sjednici u četvrtak primila je k znanju informaciju o kretanju cijena i opskrbe tržišta ogrjevnim drvetom i peletom te usvojila zaključak kojim potiče nadležnu tržišnu inspekciju da prati sve vezano za formiranje cijene peleta na području SBŽ.

Kako je kazao resorni ministar gospodarstva, Nisvet Hrnjić (SDA), ocijenjeno je da nema realne osnove za toliko poskupljenje ovog veoma značajnog energenta za KSB.

“Imamo pozitivne trendove smanjenja korištenja ogrjevnog drveta, a povećanje korištenja peleta, što nam je cilj. U ovoj godini imamo trend koji će negativno utjecati i smanjiti potrošnju peleta, a povećati pritisak na potražnju za ogrjevnim drvetom i ponudili smo informaciju o tome Vladi. U informaciji smo kazali kako je cijena peleta u odnosu na prošlu godinu povećana za više od 100 posto, našli smo da realnog opravdanja za poskupljenje u toj mjeri nema”, kazao je Hrnjić.

Dodao je da je razlog povećanja cijena vezan za potražnju peleta na tržištima zemalja zapadne Europe i da je to prouzročilo ekstremno visoke cijene na tržištu unutar SBŽ-a i države.

“Naš stav pretočen je u prijedlog zaključka koji je Vlada usvojila, a to je da tržišna inspekcija pojačano prati sve vezano za formiranje cijene peleta na području kantona, obzirom da mi imamo 10-tak ozbiljnih proizvođača. Usvajanjem zaključka dali smo podršku inicijativi Federalne vlade i usmjeren je prema obuzdavanju rasta cijena ovog energenta”, rekao je Hrnjić.

Osim toga, kazao je, resorno ministarstvo i Šumsko-gospodarsko društvo trebaju pripremiti novu informaciju.

“Zaključkom smo dali zadatak Ministarstvu gospodarstva i ŠGD Šume Središnje Bosne da dodatno istraže sve što je vezano za ogrjevno drvo kad su u pitanju raspoložive količine, cijene, itd. Na jednoj od narednih Vlada imat ćemo novu informaciju u tom smislu”, poručio je Hrnjić za kraj.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});