fbpx
Foto FENA/Vlada HNŽ

Vlada Vlade Hercegovačko-neretvanske županije zbog projekata u zdravstvu zadužit će se 12 milijuna maraka

Autor: dnevno.ba

Predstavnici Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) i ravnatelji tri bolničke ustanove s područja HNŽ-a održali su u utorak sastanak na kojemu su razgovarali o poteškoćama s kojima su suočeni kada je u pitanju realiziranje projekata koji se financiraju kreditom Saudijskog fonda za razvitak.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a Goran Opsenica i ministar financija HNŽ-a Adnan Faladžić te ravnatelj SKB Mostar Ante Kvesić, ravnatelj Kantonalne bolnice “Dr. Safet Mujić” Zlatko Guzin i ravnatelj Opće bolnice Konjic Dženan Lepara.

Zbog snažnih poremećaja na tržištu i drastičnog porasta cijena spomenute zdravstvene ustanove zatražile su dodatna sredstva kako bi započeti projekti bili realizirani, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Budući da je Vlada na prošloj sjednici, razmatrajući informaciju resornog ministarstva već bila upoznata o ovoj problematici, na današnjem je sastanku opetovano iskazana spremnost da se žurno poduzmu potrebne aktivnosti za dobivanjem dodatnog kredita u iznosu od 12 milijuna KM kako ne bi došlo do zastoja u izgradnji novih i opremanju postojećih kapaciteta u ove tri zdravstvene ustanove.

“Izgradnja i opremanje Klinike za dječje bolesti – Pedijatrije SKB Mostar, izgradnja, obnova i opremanje više odjela u Kantonalnoj bolnici ‘Dr. Safet Mujić’ Mostar i dogradnja i opremanje novih odjela u Općoj bolnici Konjic projekti su od iznimnog značaja za sve građane naše županije, te je stoga neupitna naša spremnost da, kao i kod postojećeg kredita, i za novi kredit preuzmemo sve obveze o čemu ćemo već sutra na sjednici Vlade donijeti potrebnu odluku i uputiti je u daljnju skupštinsku proceduru”, zajedničko je stajalište predsjednika Vlade Nevenka Hercega i ministara Opsenice i Faladžića.

Ravnatelji Kvesić, Guzin i Lepara zahvalili su predstavnicima županijske vlade na razumijevanju i iskazanoj spremnosti da se žurno pokrenu potrebne procedure kako bi se za završetak započetih projekata osigurala potrebna sredstva.

Najveći dio spomenutog iznosa – 7,6 milijuna KM bit će usmjeren u izgradnju i opremanje Klinike za dječje bolesti – Pedijatrije SKB Mostar, 3,6 milijuna KM dobit će Kantonalna bolnica “Dr. Safet Mujić”, a 1,2 milijuna KM Opća bolnica Konjic.

Također je zaključeno da predstavnici Vlade HNŽ-a i zdravstvenih ustanova do kraja ovoga tjedna obave sve potrebne razgovore s predstavnicima drugih razina vlasti čija je uloga neizostavna za žurno dobivanje novoga kredita Saudijskog fonda za razvitak.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI