fbpx
Foto: Fena

Vlada ZHŽ-a izdvojila 272.000 KM za odgoj i obrazovanje djece s poteškoćama u razvoju

Autor: Fena

Vlada Županije zapadnohercegovačke je na sjednici održanoj u utorak donijela Odluku o kriterijima i odobravanju isplate sredstava s pozicije „Tekući prijenosi za odgoj i obrazovanje djece s poteškoćama u razvoju“, kojom se odobrava isplata sredstava u iznosu od 272.000 KM.

Sredstva će biti raspodijeljena, i to 96.000 KM predškolskim ustanovama Dječji vrtić „Grude“ Grude, Dječji vrtić „Bajka“ Posušje, Dječji vrtić „Ljubuški“ Ljubuški i Dječji vrtić „Trnoružica“ Široki Brijeg te 176.000 KM Domu za djecu ometenu u tjelesnom ili psihičkom razvoju „Marija naša nada“ Široki Brijeg.

Sredstva iz ove odluke dodjeljuju se u svrhu sufinanciranja rada asistenata s djecom s poteškoćama u razvoju u navedenim ustanovama, priopćila je Vlada ŽZH.

Vlada je utvrdila i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj školi i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u srednjoj školi, te ih uputila u daljnju skupštinsku proceduru.

Potreba donošenja ovih zakona nametnula se kao nužnost u nastojanju stvaranja primjerenih zakonskih pretpostavki za učinkovitije funkcioniranje sustava osnovnoškolskog odgoja i obrazovanja, sukladno zahtjevima odgojno-obrazovne djelatnosti, naveli su iz Vlade.

Kako navode, u Županiji zapadnohercegovačkoj trenutno su u izradi predmetni kurikuli za osnovne i opće srednje škole kako bi stvorili zakonske pretpostavke za njihovu primjenu.

Također, Vlada je donijela odluku o donošenju plana utroška sredstava „Tekući prijenosi za objekte vodnog gospodarstva“ za sufinanciranje projekata vodnog gospodarstva u iznosu od 754.000 KM.

Usvojena je i Odluka o davanju suglasnosti na Statutarnu odluku o izmjenama Statuta „Šumsko-gospodarskog društva Županije zapadnohercegovačke“ Posušje, koju je donio Nadzorni odbor Društva, a odnosi se na promjenu i usuglašavanje djelatnosti unutarnjeg prometa Društva sukladno Odluci o klasifikaciji djelatnosti BiH.

Vlada je donijela i Odluku o raspisivanju i provedbi javnog oglasa za izbor i imenovanje članova Nadzornog odbora “Rudnici boksita” Široki Brijeg i “Rudnici boksita” Posušje.

Dalibor Grgić iz Ljubuškog razriješen je dužnosti vršitelja dužnosti ravnatelja gospodarskog društva “AGROPROM” Ljubuški na osobni zahtjev, dok je za vršitelja dužnosti ravnatelja navedenog Društva imenovan Srećko Mandić iz Ljubuškog.

Autor: Fena

ZADNJE VIJESTI