fbpx

VLADO MARUŠIĆ: Građanin Komšić!

Autor: Vlado Marušić / Dnevno.ba

MOSTAR - Upravo kad je Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u službenom posjetu NR Kini, u javnost se plasira još jedna „službena“ posjeta novoizabranog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića RH, ispred čujte ovo: “hrvatskog naroda“ u BiH. Tu izjavu je u javnost plasirao generalni tajnik DF BiH Zlatko Miletić. No, prije te tzv. “službene“ posjete Komšića RH on je pozvao također u službenu posjetu u BiH Predsjednika Vlade RH i Predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović. Premda se s tim imaginarnim likom nitko ne bi trebao zamarati odnosno unositi ga u svoje misli kako je to lijepo obrazložio uvaženi fra Mario Knezović, kočerinski župnik, a ujedno i uvaženi kolumnist, ne mogu a da ne bacim na papir nekoliko redaka upravo o tim službenim posjetima s obje strane umjetno stvorene granice među jednim te istim narodom.

Kako je već svim ljudima dobre volje bez obzira na njihovu nacionalnost ili vjeroispovijest potpuno jasno kako je Željko Komšić postao članom predsjedništva BiH ispred naroda koji ga nije birao, što je potpuno nelegitimno pa i nelegalno jer nije ispoštivana presuda Ustavnog suda BiH po apelaciji Bože Ljubića o promjenama izbornog zakona u BiH kojom se ne može jednom narodu birati njegove predstavnike u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti BiH, ovdje ćemo se fokusirati na te službene posjete. Ovo su neka od pitanja koja se nameću u svezi tih službenih posjeta:

1.Tko plasira u javnost svako malo izjave tog klovna, nelegalno i nelegitimno izabranog tzv.“člana Predsjedništva BiH“ ispred hrvatskog naroda?

2.Tko je on da poziva u tzv. “službeni“ posjet BiH legalno i legitimno izabrane predstavnike hrvatskog naroda u RH?

3.Koliko se zna on uopće još nije sjeo na mjesto člana Predsjedništva BiH ispred tzv. “hrvatskog“ naroda premda je on izabrane predstavnike RH pozvao u BiH nakon njegove tzv. “inauguracije“ 20.studenog 2018. godine a uopće se ne zna hoće li taj lik uopće tu sjediti, jer nikada se ne zna što će se dogoditi konačno?

4.U čije ime on poziva u tzv. “službeni“ posjet izabrane predstavnike RH? Ako to čini u ime člana Predsjedništva BiH ispred hrvatskog naroda, onda on podriva ustavnopravni poredak BiH i Daytonski mirovni sporazum jer nije izabran od tog naroda, i ujedno čini kazneno djelo lažnog predstavljanja propisano čl.369.st.1.KZ FBiH za koje je zapriječena novčana kazna ili kazna zatvora do jedne godine. Ako ih poziva u ime Predsjednika DF BiH onda još više ruši temelje ustavno-pravnog poretka BiH jer se zna u čijoj je ingerenciji pozivanje predstavnika druge zemlje?

5.Tko je njega uopće pozvao u tzv. “službeni“ posjet u RH i u kojem svojstvu imajući u vidu kako još nije zasjeo na mjesto člana Predsjedništva BiH ispred tzv. “hrvatskog“ naroda u BiH i pitanje je hoće li uopće tu zasjesti, imajući u vidu kako je Plenković u Kini a Kolinda Grabar Kitarović je doživjela od njega salve uvreda na seksualnom planu, a tek koje je uvrede doživjela RH koju je prozivao kako pljačka prirodne resurse BiH prijeteći joj tužbama, protiveći se izgradnji Pelješkog mosta i otvaranja RTV kanala na hrvatskom jeziku u BiH, tako da je posve logično kako ga nitko od njih dvoje nije pozvao u službeni posjet RH niti će ga primiti službeno ili neslužbeno?

6.Postavlja se konačno pitanje da ga nije kojim slučajem pozvao onaj poltron i ulizica, mešetar, fiškal, demagog i prevrtljivac, mačka sa devet života Milan Bandić kojeg je uvaženi bloger i politički analitičar Marijan Knezović razobličio do kostiju, koji svoje suradnike mijenja kao čarape, te je sad s Putinom, sad sa srpskim četnikom Draganom Markovićem Palmom, gradonačelnikom srpskog grada Jagodine, čime je izgubio potporu svog dojučerašnjeg saveznika u skupštini Grada Zagreba Zlatka Hasanbegovića, te potporu Branitelja RH, kao i mnogih dobronamjernih domoljuba i katolika u RH u inozemstvu?

7.Da ga nije pozvao onaj „nezastriženi“ bivši Predsjednik RH Stjepan Mesić u korelaciji sa Vesnom i Zoranom Pusićem u tzv. “službeni“ posjet RH?

8.Možda su ga pozvale mnogobrojne židovske, muslimanske te mnoge druge zajednice sekularne i multietničke RH u kojima će on odista biti rado viđen gost, za razliku od svih županija u BiH u kojima su Hrvati većina i gdje su načelnici i gradonačelnici općina i gradova u BiH s hrvatskom većinom izjavili kako je on u njihovoj općini i gradu označen kao: persona non grata, dok je Žepče službeno na svom općinskom vijeću donijelo takvu odluku koja odluka je potpuno zakonita i opravdana imajući u vidu kako ga nije birao hrvatski narod u BiH?

Kako bilo da bilo uskoro će se vidjeti tko je tog nikogovića pozvao (ukoliko ga je uopće pozvao) u tzv. “službeni“ posjet RH jer ta tzv. “službena“ posjeta će imati određene pozitivne ili negativne konotacije, poglavito na one koji su ga i jesu li ga uopće pozvali. I bez obzira na uvaženog fra Maria Knezovića koji nas „svituje“ kako ne bi trebali puštati u svoje misli tog nelegitimnog i nezakonitog člana predsjedništva BiH ispred hrvatskog naroda on ipak u sebi generira, personificira i simbolizira sve ono protiv čega se cijelo hrvatsko domoljubno i katoličko biće bori stoljećima. Njegova pojavnost do kraja razobličuje hrvatsku javnu političku scenu. Tko to njega doživljava uopće kao novoizabranog hrvatskog člana predsjedništva BiH a tko ne? Tko su ti koji se ne slažu s plebiscitarnom voljom hrvatskog naroda u BiH sadržanu u onoj čuvenoj: “Not my president!“

Još nešto bih replicirao uvaženom fra Mariu Knezoviću: Ukoliko ga Hrvati odluče ne puštati u svoje misli, samim time oni će svojom šutnjom dati prešutno odobravanje domaćoj i inozemnoj javnosti kako su se Hrvati pomirili s njegovim izborom za člana predsjedništva ispred hrvatskog naroda u BiH što nikako nije dobro. Bitno je dići svoju glavu i u svakoj prilici progovoriti protiv njegova izbora jer samo će tako hrvatski narod pokazati i dokazati kako još živi. Kako još uvijek diše i kako se ne da zajebavati. Pa čak i po cijenu blokade implementacije izbornih rezultata do njegove smjene i promjene izbornog zakona.

I upravo dok završavam ovo svoje razmišljanje dobivam informaciju kako je tog lika Komšića u Zagrebu primio još bezvezniji lik „nezastriženi“ bivši predsjednik RH Stjepan Mesić na neformalnom ručku, a drugi se nitko ne spominje. Neformalni bivši predsjednik RH, neformalni ručak, sa još neformalnijim Komšićem. Gdje je onda mjesto tzv. “službenom posjetu“ RH tog lika iz svemira? Lika koji zagovara koncept građanske i multietničke BiH gdje svatko svakoga može da prostite j……i a za to ne odgovarati? Pa Bože moj ima li još itko više normalan u RH i BiH?

Autor: Vlado Marušić / Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI