fbpx

Vlak demokratskih promjena su pokrenuli stari udbaški kadrovi, ali s Kočerina je zapuhao novi vjetar

Autor: Vlado Marušić / Dnevno.ba

ŠIROKI BRIJEG - Stranke HDZ RH i HDZ BiH su formirane nakon demokratskih promjena na prostoru bivše SFRJ početkom 90-ih prošlog stoljeća.Netko će reći kako su tih godina stari Udbaški, odnosno jugoslavenski kadrovi RH i BiH uskočili u vlak demokratskih promjena dok će neki reći kako oni nisu uskočili u taj vlak već ga zapravo pokrenuli. Sjetimo se euforije koja je vladala osnivanjem Hrvatske Demokratske Zajednice RH na čelu s prvim hrvatskim predsjednikom dr.Franjom Tuđmanom koji je bio istureni igrač udbaških kadrova Manolića, Boljkovca, Perkovića, Mustaća, Šeksa,te mnogih drugih znanih i neznanih udbaških kadrova koji su zapravo odlučivali o sudbini hrvatskog naroda početkom Domovinskog rata u RH,pa čak i u BiH.

MUDRA DRŽAVNIČKA POLITIKA DR.FRANJE TUĐMANA U STVARANJU RH

A hrvatski narod očajnički gladan i žedan stvaranja suverene i samostalne hrvatske države koja nikada više neće biti pod čizmom Srboslavije ili Jugoslavije je odlučio oduprijeti se agresiji na tu novonastalu državu premda slabije naoružan, i u svakom pogledu inferioran u odnosu na nadmoćnijeg neprijatelja kojem su obilno pomagali tzv.JNA,domaći i uvozni Četnici. A veliku ulogu u rušenju te nove države RH odigrala je i međunarodna zajednica na čelu s Velikom Britanijom i Francuskom kojima je Srbija bila idealan partner u zaštiti opstanka takve SFRJ, koja je bila službujući balkanski policajac koji je štitio njihove geostrateške, političke i gospodarske interese u om dijelu Europe. No, RH vođena lucidnom politikom dr.Franje Tuđmana i ministra obrane RH Gojkom Šuškom je uspjela obraniti državu RH,pobijediti u nametnutom joj ratu, te vojno poraziti odmetnute Srbe i JNA, te mirno reintegrirati istočnu Slavoniju u državu RH.

S te strane nitko ne može ništa zamjeriti dr.Franji Tuđmanu jer je svojom mudrom državničkom politikom spasio RH od poraza u tom ratu, te spasiti mnoge živote koji su drugačije vođenom politikom mogli biti izgubljeni. Mnogi smatraju kako su mnoga područja RH poput istočne Slavonije i dijelova BiH, a poglavito hrvatske Posavine u BiH trebala biti vojno zauzeta bez obzira na vojne prijetnje NATO saveza kako će hrvatske snage biti vojno neutralizirane ukoliko pokušaju vojno zauzeti ta područja a poglavito Banjaluku odnosno sjeveroistočni dio RS,jer su hrvatske snage bilevojno spremne za te akcije i praktično na ulazu u ta područja.Ipak to se nije dogodilo i o tome će svoj konačni sud dati povijest kao i o cjelokupnoj državničkoj ulozi dr.Franje Tuđmana.

POGUBNA TUĐMANOVA“POMIRBA“HRVATSKOG NARODA

No, pitanje o kojem će se nadugo i na široko raspravljati je ona čuvena Tuđmanova o pomirbi svih Hrvata kako se oni ne bi međusobno poubijali a napadnuti su od Srpskog agresora u RH i BiH a konačno i od muslimanskog u BiH. S jedne strane ta njegova izjava ima određenu težinu dok s druge strane ona zapravo govori o svemu.Vraćajući se na početak ovog teksta u kojemu su vlak demokratskih promjena u RH i BiH zapravo pokrenuli stari provjereni Udbaški kadrovi koji su znatno prije demokratskih promjena na prostoru bivše SFRJ (čak i polovicom 80-ih) jako dobro znali što će se dogoditi, želeći spasiti svoju živu glavu, svoje pozicije u politici i društvu uopće, osnovali stranku koja u svom prefiksu ima HRVATSKA, koja je euforično prihvaćena od strane hrvatskog naroda plebiscitarno izraženom voljom,te su na čelo takve stranke isturili dr.Franju Tuđmana koji je bio jako lucidan i iskusan poznavatelj političkih i svekolikih drugih prilika na prostoru Europe i RH,a u stvari su se ti drugi Udbaški kadrovi zapravo pitali o svemu.

KADROVIRANJE STARIH PROVJRENIH UDBAŠKIH KADROVA NA ČELU DRŽAVNIH INSTITUCIJA RH

Na čelu MUP-a RH je sam sebe postavio Josip Boljkovac koji je dokazani ratni zločinac prema hrvatskom narodu, dok je na čelo hrvatske Vlade kao njen drugi predsjednik postavljen Josip Manolić također osvjedočeni zlikovac iz onog sustava,a na čelu tajne državne službe je postavljen Josip Perković, kasnije osuđen u Njemačkoj na višegodišnju kaznu zatvora zbog ubojstva emigranta Stjepana Đurekovića.Tuđmanova pomirba je sjela tim Udbaškim kadrovima kao kec na desetku (a moguće je kako to nije Tuđmanova već njihova naredba) i oni su tom izjavom kojoj se nije nitko odupro u tom trenutku sačuvali žive svoje zločinačke glave, i mogli su u okviru svojih službi, Vlade, Ministarstva i tajnih službi kadrovirati svoje kadrove koji su se kao najgora bolest u krvi čovjeka strelovitom brzinom raširili diljem RH pa čak i BiH. Pa su tako na čelu županijskih MUP-ova diljem RH postavljeni dokazani Udbaški kadrovi koji su na čelu PU i PS diljem hrvatske dalje postavljali svoje poslušnike iz onog sustava, te svoje pomoćnike, savjetnike, tajnike itd.itd. Tako su uradili svi navedeni kadrovi iz onog sustava. Onim kadrovima kojima je prijetila odmazda odnosno pogibelj u RH nakon demokratskih promjena osigurane su pozicije u veleposlanstvima i konzulatima diljem svijeta.Em su bili zaštićeni i sklonjeni od odmazde, em su masno plaćeni za svoje protuhrvatsko djelovanje do dana današnjeg jer oni zapravo suverenu RH nikada nisu ni željeli. Ali dodir zločinačkih ustaških kuna je znatno primamljiviji od njihovoh javnog blaćenja suverene RH, pa su odlučili to raditi skrivećki koristeći sve mogućnosti od kojih je jedna od najvažnijih onemogućavanje „Ustaškom“ pjevaču M.P.Thompsonu pjevanje diljem svijeta u kojem predstavljaju službeno RH.

O lustraciji nikada ni riječi jer tko će pokrenuti lustraciju kada sve i to ama baš sve rukovodeće pozicije u RH i BiH drže i čuvaju provjereni Udbaški kadrovi. A narod ko ovce može samo blejati nemoćan išta učiniti. I sada dolazimo do one čuvene Tuđmanove „pomirbe“ koja je po mišljenju pisca ovih redaka nanijela hrvatskom narodu u globalu više štete i zla nego li su sve žrtve iz Domovinskog rata u RH i BiH zajedno. Jer da se RH u početku svog stvaranje odrekla tih starih Udbaških kadrova bilo bi više žrtava, no Hrvatska bi disala punim plućima poput Poljske, Mađarske te svih drugih bivših socijalističkih država EU. Ovako RH grca u suzama bremenita nizom problema koje su prouzročili upravo ti stari Udbaški kadrovi kao i njihovi pravni i svekoliki drugi sljedbenici koji se kote svakim danom sve više. Probuđeni komunizam pod maskom antifašizma galopira i napada sva domoljubna hrvatska nastojanja od završetka Domovinskog rata.

POGUBNOST TZV. “TUĐMANOVE POMIRBE“

Odgovorno tvrdim kako su svi problemi hrvatskog naroda nakon završetka Domovinskog rata u RH i BiH začeti i rođeni zločinačkom rukom starih udbaških kadrova i njihovih sljedbenika. Egzodus naših mladih, besperspektivnost u globalu, smanjen natalitet, očaj, beznađe hrvatskih građana a poglavito hrvatskih Branitelja je produkt njih i njihove politike. Apsolutno nema nikakve razlike u politici SDP i HDZ jer su to dvije strane iste medalje. Stranku SDP predstavljaju i zastupaju mentalni Jugosloveni, dok vrh HDZ RH i BiH predstavljaju stari Udbaški kadrovi. Politika obje stranke su politike koje dovode do nestanka hrvatskog naroda u globalu s ovih prostora htjeli oni ili ne to priznati. Činjenice i dokazi govore protiv njih. Svaki trener pa taman on bio najbolji trener na svijetu dobiva otkaz ukoliko njegova momčad zareda s lošim rezultatima a rezultati tih stranaka su katastrofalni premda se obje vole dičiti sa svojim uspjesima kojih i de iure i de facto nema. Povećanje BDP ili izgradnja neke bolnice, pločnika, rasvjete, igrališta ili trotoara, na lokalnoj razini nisu neki uspjesi s kojima bi se trebali podičiti. Uspjesi su kada hrvatski narod zadovoljan hoda ulicom, ozarena lica,osiguran sigurnim poslom, zdravstvenim osiguranjem, stambeno, te vjerom u ljude koji ga vode.

No, hrvatski narod ne može smisliti te stranke niti ijednog vodećeg predstavnika tih stranaka diljem RH i BiH. Ne može ih smisliti jer su krivci za opće katastrofalno stanje hrvatskog naroda u kojeg su ih uveli upravo ti političari zvali se oni Plenković, K.G.K., Bernardić, Milanović, Čović, Ćosić ili bilo koji drugi političar tih stranaka.Apsolutno je nebitno tko su oni.Bitni su njihovi rezultati kojih nema. Hrvatski narod pod njihovim čizmama jauče i stenje nemoćan učiniti bilo što značajnije jer su ga ovi potonji uspjeli u tolikoj mjeri podijeliti. Čak su podijelili i hrvatske Branitelje dajući nekima sve beneficije dok drugima nisu dali ništa. Pokrili su sve sfere društvenog, javnog, političkog i kulturnog života tako da trenutačni nema takve političke snage koja im se u ovom trenutku može oduprijeti a oni to jako dobro znaju. Oni idu tako daleko a sve po istoj špranci prenijetoj iz onog bivšeg totalitarnog komunističkog sustava da ništa ne prepuštaju slučaju te su tako kao prvu stanicu svog zločinačkog djelovanja okupirali MZ kao najniže oblik društvenog organiziranja.

DOGAĐANJE NARODA U MZ KOČERIN

U tim MZ-a oni putem svojih sljedbenika i uhljeba kontroliraju sve kako ne bi slučajno netko drugi uzeo minimum kolača koji je rezerviran za njih. Kradu, varaju, nadopisuju, ucjenjuju, potplaćuju i prijete svima onima koji se drznu oduprijeti njima i njihovim zločinačkim namjerama. Zadnji takav slučaj se dogodio u MZ Kočerin prigodom izbora za Vijeća MZ kada se pojavila (i to hvala Bogu) Neovisna lista za Kočerin s istim brojem kandidata za Vijeće te MZ kao i lista HDZ-a BiH i koja je nakon završenih izbora proglasila svoju pobjedu. No, nedugo nakon toga stranka HDZ putem svojih poslušnika i mešetara iz te MZ, te uz pomoć članova Gradskog izbornog povjerenstva proglašava svoju pobjedu samo njima poznatim metodama, nakon čega se događa narod koji ne dopušta krađu glasova da bi se nakon toga dogodile scene neprimjerene izborima, i gdje se ubrzo na tom biračkom mjestu pojavljuju djelatnici PU Široki Brijeg koji izuzimaju kutiju s glasačkim listićima i odvoze ih u nepoznatom smjeru što je presedan bez premca, čime su djelatnici policije i njihovi rukovoditelji načinili nekoliko kaznenih dijela jer je takva praksa nepoznata u demokratskomsvijetu kojim policija izuzima glasačke listiće od članova izborne komisije u MZ Kočerinpremda za to nisu dobili nikakvo sudsko ili bilo koje drugo ovlaštenje. To me jako podsjeća na vic kojim će vlasnik svojih kokošiju njih najbolje zaštititi ako među njih ubaci lisicu.

PROGLAS ŽUPNOG UREDA U KOČERINU O DOGAĐANJIMA U TOJ MZ

U svezi tih događanja oglasio se i župni ured u Kočerinu koji poziva na razboritost te su pozvali nadležne institucije da istraže sve okolnosti u svezi tih događanja i odgovorne sankcioniraju po zakonu kako bi se spriječili svi takvi budući pokušaji. Predstavnici Neovisne liste za Kočerin su tražili ponovno brojanje glasačkih listića i kontrolu zapisnika, ili nove izbore na tom biračkom mjestu inače će u suprotnom blokirati magistralni put Široki Brijeg-Posušje. O događanjima na Kočerinu oglasio se i hrvatski sabor gdje je zastupnik Mosta Tomislav Penenić oštro napao stranku HDZ BiH koja se služi svim nedopuštenim sredstvima, pa čak i uz pomoć djelatnika PU Široki Brijeg kako bi i dalje kontrolirala i terorizirala hrvatski narod u BiH.

Situacija u MZ Kočerin se zaoštrava i nitko u ovom trenutku ne zna kako će ona završiti. No, ono što je jedino moguće u ovom trenutku je prihvatiti zahtjeve Neovisne liste za Kočerin, koja traži ponovno prebrojavanje glasačkih listića, zapisnika ili provesti nove izbore. Treće opcije nema. Stranka HDZ BiH koja drži i kontrolira sve u Gradu Širokom Brijegu pa čak i u toj MZ nema izbora i morati će to prihvatiti. Ukoliko ne prihvati ponuđeno neka im je Bog na pomoći. A poglavito Predsjedniku MZ Kočerin koji je ujedno djelatnik PU Široki Brijeg a direktno je uključen u izbor za Vijeće MZ Kočerin jer je prvi na toj listi stranke HDZ BiH, kao i Predsjedniku Gradskog izbornog povjerenstva Grada Širokog Bijega koji je djelatnik carinske uprave BiH.

Isto tako jako je indikativno i zanimljivo kako su izbori za vijeća MZ u svim MZ Grada Širokog Brijega i svugdje gdje je kandidatske liste ponudila stranka HDZ BiH kojoj se nitko nije usprotivio sa svojim kandidatima nije bilo nikakvih problema. Kandidati HDZ BiH glatko pobjeđuju premda pobjeđuju glasovima kojih 15 do 20 izišlih mještana tih MZ i gdje na te izbore nisu izišli mnogi kandidati te stranke na listama kao ni članovi njihovih obitelji. U Kočerinu se pojavila ravnoteža stranci HDZ BiH i došlo je do nemilih scena i sukoba koji su prijetili eskalacijom. Znači gdje god se pojavi netko kao ravnoteža ili minimalna opasnost toj stranci sukob je neizbježan. Pametnome dosta.No dali je pametnome dosta njihovog terora drugo je pitanje. Oni su uzurpirali sve spore života u svim MZ u BiH i RH. Jer upravo zbog one čuvene Tuđmanove pomirbe hrvatskog naroda sukobi među tim narodom nikada neće prestati i kad-tad će prerasti u nešto teže. Zbivanja u MZ Kočerin su upravo dokaz toj tvrdnji. Stoga je krajnje vrijeme uvesti neka nova pravila i regule u sve izbore u BiH i RH. Video nadzor, elektronsko glasovanje, buđenje mlađih naraštaja hrvatskog naroda u zemlji i inozemstvu kako bi se aždaji i krvopijama koje vladaju nad hrvatskim narodom od završetka Domovinskog ratau RH i BiH satrla glava. Jer ukoliko se to uskoro ne dogodi o čemu ćemo pisati. Zapravo tko će o ovome pisati?

Autor: Vlado Marušić / Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI