Voda i odroni još uvijek blokiraju pojedine ceste u BiH

Autor: Klix.ba

SARAJEVO - Situacija na putovima širom BiH malo je bolja nego jučer, ali iz auto-moto klubova je priopćeno da su na snazi blokade i ograničenja na mjestima gdje se voda još uvijek nije povukla.

Kako javlja BIHAMK, zbog izlijevanja vode na cestu obustavljen je promet na magistralnim putovima M-15 Prijedor – Sanski Most u mjestu Žeger i M-4 Prijedor – Bosanski Novi u mjestu Dragotinja Donja, a otežano se prometa na magistralnom putu M-5 Jajce – Mrkonjić Grad u mjestu Jezero.

Zbog većeg odrona na dionici M-4 Teslić – Kotor Varoš na prevoju Borja, promet se usporeno jednom trakom.

Na učestale odrone zemlje ili kamenja upozoravamo i na ostalim dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.

Cesta je pretežno mokra ili vlažna pa vozačima savjetujemo opreznu vožnju prilagođenu trenutnom stanju i uslovima na putu.

Kako javlja AMSRS, saobraćaj je obustavljen i na regionalnom putu R-465 u općini Modriča u mjestu Vranjak, zbog izlijevanja rijeke Bosne.

Završena je sanacija odrona i promet se odvija redovno na magistralnom putu M-4, Banja Luka – Čelinac, u mjestu Marjanovići.

Na lokalnom putu Blagaj Japra – Vitasovci – Radimirovac – Volari u mjestu Vitasovci izlila se rijeka Sana, zbog čega je promet obustavljen i odvija se obilaznim pravcem preko Svodne. U Bosanskom Novom, lokalni put Urije – Šuća, zbog izlijevanja Sane neprohodna je ulica Meše Selimovića, a u funkciji je alternativni putni pravac preko Urijanskih brda. Sana se izlila i u mjestu Tukovi, na lokalnom putu Tukovi – Volar – Radomirovac.

Autor: Klix.ba

ZADNJE VIJESTI