fbpx

VSTV BiH odbio sve prigovore kantonalnih tužitelja Kantona Sarajevo!

Autor: Josip Šimić / Dnevno.ba

SARAJEVO - Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće BiH (VSTV BiH) na jučerašnjoj sjednici odbilo je sve prigovore kantonalnih tužitelja Kantona Sarajevo izjavljenih prigovora na ocjene rada kantonalnih tužitelja, koje ocjene im je u svojstvu glavne kantonalne tužiteljice KS Dalida Burzić, dala – doznaje Dnevno.ba!

No, kako Dnevno.ba doznaje, prigovori tužitelja KS nisu bili jednoglasno odbijeni!

Prije nekoliko dana, portal Dnevno.ba je pisao, da je grupa kantonalnih tužitelja Kantona Sarajevo (više od 11 tužitelja) podnijela VSTV-u BiH osnovane prigovore na ocjene rada, koje im je Burzićeva, dala, te sa tim u vezi, portal je napomenuo, kako se „Dalida Burzić naveliko hvalila, kako je već sve sredila sa Milanom Tegeltijom, da prigovori tužitelja KS budu odbijeni“, što se samo par dana od „hvaljenja“ dotične, i dogodilo na današnjoj sjednici.

Podsjećanja radi, u prigovorima tužitelji KS su između ostalog iznosili da ih je „Dalida Burzić namjerno spriječavala da ostvare bolje rezultate, uzimala predmete pred tužiteljsku odluku i dodjeljivala drugim tužiteljima, čuvala predmete po ormarima…“ – tvrdi se tada u poslanim prigovorima kantonalnih tužitelja prema VSTV-u BiH.

Kantonalne tužitelje KS ne boli to, što su prigovori odbijeni, koliko činjenica, da im je ocjene dodjeljivala „ONA“ – Dalida Burzić, koja je instituciju Kantonalnog tužiteljstva KS na stup srama, na domaćem, međunarodnom i svjetskom nivou uzdigla, svojim djelovanjem kao osoba inficirala treći stup pravosudne vlasti u državi i poljuljala integritet i povjerenje javnosti u Tužiteljstvo Kantona Sarajevo, ubojice skrivala i prikrivala, kriminalce amnestirala i spisku nikada kraja, uz neizostavnu činjenicu, da je i Visoki predstavnik OHR-a u BiH Valentin Inzko prošle godine ukazao u svome Izvještaju u Vijeću sigurnosti na ozbiljne propuste i korupciju pravosudno-policijski djelatnika, koji su svojima radnjama involvirani bili u predmet „Dženan Memić“! Inzko doduše nikoga nije imenovao, ali nije bilo teško zaključiti, da misli na Dalidu Burzić.

Ima li većeg izrugivanja pravdi, istini i zakonu, kada te ocjenjuje kriminalizirana i promiskuitetna osoba, kakva je i sama Dalida Burzić, o čijim kvazi moralnim, kvazi profesionalnim i kvazi intelektualnim kvalitetama je suvišno i govoriti.

Portal Dnevno.ba podsjeća, a o čemu smo pisali, da je Muhamed Ajanović, inače dekan Stomatološkoga fakulteta i „osobni zubar“ i „intimni prijatelj“ Milana Tegeltije, predsjednika VSTV-a BiH, ključna zapravo osoba, preko koje Dalida Burzić upravlja odlukama u VSTV-u BiH, jer ne treba zaboraviti činjenicu, da je Dalida Burzić u svojstvu Glavne kantonalne tužiteljice spasila Ajanovića od svakoga mukotrpnoga procesa i kaznenoga progona. Zauzvrat ju je Ajanović preporučio kod prijatelja Tegeltije i njezino imenovanje na poziciju sutkinje Suda BiH bez problema ka uspješnom cilju preko Tegeltije okončao. No, tu nije kraj, pa je već dogovoreno i usuglašeno, da se Dalida Burzić od svakoga kaznenog progona, zbog predmeta „Memić“ i dr., poštedi, jer pamti Muhamed Ajanović, nezaboravnu uslugu Dalidi Burzić, jer su i disciplinski postupak protiv Dalide Burzić uspješno osujetili.

Zar je moguće, da zlo može dobro pobijediti?! Zar je moguće, da je Dalida Burzić uvijek u pravu?! Zar je moguće…, da VSTV BiH ne vidi dalje od svoga nosa?! Zar je moguće, da se svrstao i potvrdio ocjene Burzićeve, o kojoj ništa lijepo zadnjih 4 godine čuli nismo?! Zar je moguće, da su se ljestvice vrijednosti i vrednovanja toliko izokrenule i izopačile?!

POVEZANI TEKST:

Tužitelji KS uputili prigovore VSTV-u – Dalida Burzić spriječavala nas je da ostvarimo bolje rezultate…

Autor: Josip Šimić / Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI