fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Izvor: Facebook

Vučić: Kurti mora povući svoje postrojbe, jer Srbi nikada neće prihvatiti njegovu okupaciju

Autor: dnevno.ba

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u utorak je od veleposlanika zapadnih zemalja zatražio da “urazume” kosovskog premijera Albina Kurtija, kojeg smatra odgovornim za najnovije incidente, priopćio je njegov ured.

Vučić je s veleposlanicima tzv. kvinte – SAD-a, Britanije, Njemačke, Italije i Francuske istaknuo “veliko nezadovoljstvo i snažnu zabrinutost” navodeći kako jedan dio međunarodne zajednice nastavlja tolerirati “jednostrane poteze Prištine, koji dovode do nasilja nad srpskom zajednicom”.

Ustrajao je da “Albin Kurti mora povući” posebne policijske postrojbe “jer Srbi nikada neće prihvatiti njegovu okupaciju”.

Vučić se također sastao i s veleposlanicima Kine i Rusije u Beogradu.

Prema priopćenju iz Vučićeva ureda, Kina je istaknula zabrinutost zbog incidenta i podupire napore Srbije “u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta i protivi se jednostranim akcijama Prištine”.

Poslije sastanka s veleposlanikom Rusije, priopćeno je da Moskva ima “najozbiljniji pristup” u praćenju razvoja situacije i drži da “razvoj događaja može izazvati ozbiljnu krizu, čak eksploziju u cijeloj regiji”.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});