fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

VUĆIĆ: Odluka o Šešelju nemoralna

Autor: Fena

BEOGRAD - Odluka Žalbenog vijeća Haškog tribunala da zatraži povratak haškog optuženika Vojislava haaški pritvor izazvala je u ponedjeljak oštre reakcije srbijanskih dužnosnika, a premijer Aleksandar Vučić tu je odluku nazvao"nemoralnom" i najavio je da će se njegova vlada u sljedećih par dana očitovati o tom zahtjevu.

“Nisam u situaciji da sakrijem ljutnju na vijest zbog nemoralne odluke koju su donijeli. Idućih dana izjasnit ćemo se o tome”, izjavio je Vučić, a prenose elektronički mediji.

Vučić je rekao kako “ne misli da je Šešelj tema”, rekavši kako bi, da izgovori sve što osjeća, netko pomislio da nije uspio suzdržati “bijes zbog nemoralnih odluka koje su neki donijeli”.

“Tribunal nastavlja sa svojim, najblaže rečeno, čudnim i zbunjujućom odlukama. Najprije je Šešelj pušten pod okolnostima koje su nezabilježene u dosadašnjoj praksi, a to praktično znači – bez ikakvih uvjeta koji su postavljeni pred njega i državu Srbiju”, navedeno je u priopćenju medijima iz Ljajićeva ureda.

“Srbija nijednim aktom nije bila upoznata ni s odlukom o puštanju Šešelja, a ni sada s odlukom o njegovu povratku”, naveo je Dačić u pisanoj izjavi medijima, naglasivši kako ni ministarstvo vanjskih poslova niti bilo koje državno tijelo “u ovom trenutku nije dobilo službenu obavijest” iz ICTY-a o današnjoj odluci.

Sam Šešelj u prvoj je reakciji na odluku Žalbenog vijeća ICTY-a proučio: “Da vidimo kako će me sada Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić uhititi”, da bi potom na svom Twitteru računu, na kojem ima oko 11.300 pratitelja, objavio: “Uopće me ne zanima odluka Žalbenog vijeća Haškog tribunala. Ja se tamo sigurno neću dobrovoljno vraćati”.

 

Autor: Fena
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});