fbpx
Foto: Instagram

Vučić se oglasio nakon prosvjeda: Vrijeme je da se ujedinimo u pokušaju da naša zemlja ide naprijed

Autor: Dnevno.ba

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sjedio je u Predsjedništvu Srbije dok su desetine tisuća građana napravile obruč oko zgrade u kojem se nalazi njegov ured, pa nakon završenog prosvjeda na Instagramu pozvao “da se ujedinimo”.

Vučić pred građane okupljene ispred Predsjedništva nije izašao, niti im se obratio osobno, ali je zato uputio poruku sa svog Instagram profila.

„22.30 je ovdje u Predsjedništvu Srbije i ono što je za mene važno da kažem ljudima u Srbiji je da je vrijeme da se ujedinimo u pokušaju da naša zemlja ide naprijed. U pokušaju da podignemo stopu rasta, da spustimo zaustavljenu inflaciju ispod 8 posto, da poboljšamo životni standard naših ljudi. Sve naše razlike da pretočimo u naše demokratske prednosti, ali da počnemo da se bavimo ozbiljnim problemima. Mi koji moramo situacijom na Кosovu i Metohiji, ali i svi drugi da uradimo sve što možemo da naša zemlja krene naprijed. Ovo je poziv svim ljudima u Srbiji. Hvala svima. I onima koji su mi prijetili vješanjem i onima koji su mi slali poruke podrške. Samo zajedno možemo u budućnost, koja će značiti bolji život za naš narod“, poručio je Vučić na Instagramu.

Ulicama Beograda orilo se „Vučiću, odlazi“, a građani su mu, kako izvještava Nova S ostavili mnogobrojne poruke nadajući se da će ih zateći kad dođe na posao, ne znajući da je Vučić u zgradi koju su okružili.

Samo neke od tih poruka su: „U susret slobodi“, „Jači od nasilja“, „Vučiću odlazi“, „Izbačen si, napusti Andricev venac“, „Ima nas još“, „Vučiću vejderu“, „AVetinjo odlazi“, „Opljačkani hijena umirovljenik“, „Ti moraš ići“,…

Zahtjevi prosvjednika ostaju isti – oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Happy zbog kršenja zakona, promocije nasilja i nemorala, smjenjivanje svih članova Savjeta Regulatorne agencije za medije, kao i zabranu tiskanih medija koji promoviraju nasilje i objavljuju lažne vijesti i krše novinarske kodekse, kao i ukidanje svih realyti programa i emisija koje promoviraju nasilje, agresiju i nemoral na televizijama s nacionalnom frekvencijom, smjenjivanje ministra unutarnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Obavještajne službe BIA Aleksandra Vulina.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI