fbpx

VULUĆ PORUČILA DŽAFEROVIĆU: Ljubav prema RS jača je od bilo kakve vaše opsesije za islamskom BiH

Autor: dnevno.ba

Vulić je poručila Džaferoviću da piše kome hoće i što hoće, jer se njegova, kao i politika stranke iz koje dolazi – SDA svodi na nivo tužibaba.

– Islamske zemlje mu ne mogu pomoći jer mi, Srbi iz Republike Srpske, biramo i birat ćemo svoje predstavnike u zajedničkim institucijama BiH ili zajedničkih institucija neće ni biti – naglasila je Vulićeva u izjavi za Srnu.

Ona je navela da Džaferović nije kadar da govori uopće o Ustavu i da se poziva na njega, iako sebe po Sarajevu predstavlja najvrsnijim pravnikom, te da o njegovom poštivanju Ustava najbolje govori njegova šutnja prilikom imenovanja članova SIP-a, mimo svih zakona i Ustava.

– Također, vrstan pravnik sebi ne bi dozvolio da bude sumnjiv, a Džaferović i te kako jeste o čemu svjedoči proces Amiru Zukiću i drugima u predmetu ‘Bosna‘, o imenovanju izvršnog direktora u ‘Elektroprivredi BiH‘. O ratu i njegovoj ratnoj prošlosti da i ne govorimo – istakla je Vulić.

Ona je navela da se Šefik Džaferović može šepuriti po Malmöu i kleti u BiH koja nema nikakvu budućnost sve dok takvi kao on pokušavaju da ponižavaju i omalovažavaju srpski narod.

– Milorad Dodik jeste predstavnik Srba i to svih čestitih Srba, a ti čije Vi interese zastupate i koji su spremni da mijenjaju vjeru i s Vama teže ka unitarnoj BiH, ti i nisu kadri predstavljati Srbe. Ljubav prema Republici Srpskoj, jača je od bilo kakve Vaše opsesije za unitarnom, islamskom BiH – poručila je Vulić.

Ona je istaknula da je Džaferoviću očigledno krivo što srpski član Predsjedništva Milorad Dodik otvara pretpostavke za poslove u Iraku, dok su on i Željko Komšića mandat prespavali i sačuvali fotelju za koju se grčevito bore.

– S toga, Vi ste Džaferoviću svoju ulogu odigrali i nemojte drugima držati lekcije, pogotovo diplomatske, jer to nije Vaš teren – zaključila je Vulić.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI