fbpx

Zagužvalo kod Asje na Visokoj Glavici

Autor: Danijel Ivanković

ŠIROKI BRIJEG - Zagužvalo kod Asje na Visokoj Glavici. Ljudi se ponovno okupljaju, ali sada u još većem broju nego što je bio slučaj koncem prošle kalendarske godine kada su se u smjenama mijenjali pred sjedištem poznate širokobriješke tvrtke, nekoć u vlasništvu Lijanovića, a danas navodno u vlasništvu Sadika Sezera iz Turske.

Prvi travanj je za dva dana, ali vjerujte kako sve ovo nema veze s Međunarodnim danom šale. Ovo je, nažalost, gola istina. Danas su se na Visokoj Glavici okupili i mnogi od onih radnika koji se ranije nisu okupljali vjerujući kako će Jerko Ivanković Lijanović sve to riješiti kada ga puste iz Sarajeva u Široki Brijeg. Lijanović se vratio, ali rješenja nema ni na vidiku. Štoviše, u kuloarima se već priča kako je “puklo” između njega i Sezera, kako je Turčin navodno i sam izigran jer je navodno imao obećanje da će mu Lijanović pronaći novac čim dođe u Široki Brijeg!

Također, prema nekim informacijama Sezer je pokušao odigrati prljavu igru i kroz potpisani Ugovor završiti ovu priču za sva vremena, a to bi značilo da se taj iznos od 600 tisuća maraka odnosi na svih 200 i kusur radnika, a ne na samo 101 s koliko ih je već sklopljen taj Ugovor. Novih prosvjeda sutra neće biti, ali kroz par dana su ponovno mogući. Po Ugovoru koji nam je prezentiran radnici se mogu žaliti da im se odmah isplati cjelokupan iznos što ga potražuju ako bude bilo kakvih kašnjenja dužih od 10 dana. To znači da su oni sada u poziciji zatražiti isplatu preostalih 540 tisuća maraka, pa ako firma “Asja”, kako su Turci već prekrstili “Lijanoviće”, nije u mogućnosti isplatiti taj iznos slijedi naplata kroz rasprodaju postojeće imovine firme na Visokoj Glavici.

Autor: Danijel Ivanković

ZADNJE VIJESTI