fbpx
Foto: Ting Shen/Bloomberg

“ZAPAMTITE MOJE RIJEČI” Biden: Nakon odluke Vrhovnog suda o pobačaju krenut će se i na istospolne brakove

Autor: Hina

Nacrt odluke američkog Vrhovnog suda o pobačaju, koji je procurio u javnost ranije ovog mjeseca, mogao bi značiti da će taj sud nakon prava na pobačaj krenuti i na istospolne brakove, pravo na kontracepciju i druga prava, izjavio je u srijedu američki predsjednik Joe Biden.

“Zapamtite moje riječi: oni će krenuti na (…) odluku Vrhovnog suda o pravu na istospolne brakove”, rekao je Biden u obraćanju skupini donatora u Chicagu, dodavši kako je kontracepcija također na udaru.

“Te će odluke biti dostupne svima i izazvat će dodatne podjele u Sjedinjenim Državama. Svađat ćemo se oko stvari oko kojih se ne bismo trebali svađati”, dodao je američki predsjednik.

Nakon što je početkom mjeseca u javnost procurio nacrt većinskog mišljenja sudskog vijeća koji sugerira da bi Vrhovni sud uskoro mogao poništiti presudu Roe protiv Wadea iz 1973. kojom je legaliziran pobačaj u cijeloj zemlji, Biden je prošli tjedan apelirao na birače da zaštite pravo na pobačaj glasanjem na izborima u studenome za kandidate koji to pravo podržavaju.

 

Autor: Hina

ZADNJE VIJESTI