fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Zašto u Mostaru nije bilo ni Kolinde ni Plenkovića?

Autor: Dnevno.ba

ZAGREB - Davor Djenero, politički analitičar iz Zagreba, za Radio "Slobodna Europa" komentirao je odnos službenog Zagreba prema najavama Dragana Čovića, predsjednika HDZ BiH da će oživjeti tzv. "Herceg Bosnu", jer je, kako je kazao "važno sačuvati ono što je prevrijedno a to je upravo ime "Hereceg Bosna".

“Kako je Zagreb reagirao može se vidjeti iz činjenice da na nedavnom otvaranju Međunarodnog privrednog sajma u Mostaru prvi put nije bilo ni premijera Plenkovića, niti predsjednice Grabar Kitarović”, kazao je Djenero, prenosi Slobodna Bosna.

“Današnja generacija koja vodi HDZ nije generacija ratnih zločinaca nego ratnih profitera-ima dovoljnu političku snagu i utjecaj da svoju politiku vodi neovisno o Zagrebu,.Oni ne traže potporu Zagreba, nego od njega zahtijevaju ustupke. Hrvati iz BiH glasaju na hrvatskim izborima i oni redovito imaju svoja mjesta u Saboru koja redovito osvajaju kandidati koje odabere Čović”, pojasnio je Davor Djenero

Hrvatski analitičar rekao je da se “u Zagrebu nitko neće usuditi javno reći da podržava politiku Čovića. Pogotovo što se Čović sve više povezuje sa dvije političke figure koje su u demokratskom okruženju vrlo mrske. Jedna je njegov prijatelj Vučić, a druga je Čovićev idol Putin. Ako pogledate tko u Hrvatskoj lobira u korist ruskog utjecaja, vidjet ćete da ti ljudi imaju svoje podzemne kanale komunikacije i sa Čovićem”.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});