fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

ZASTRAŠIVANJE HRVATA: Sa kapele sv. Ante u Bukinju pokidane rešetke i polupani prozori (FOTO)!

Autor: Danijel Ivanković

TUZLA - Prije osam dana, dan prije incidenta paljenja štale hrvatske obitelji Antunović iz D.Dubrava kod Tuzle, i dan prije sramnog trganja hrvatske zastave s hrvatskim svatova u Živinicama kod Tuzle dogodio se još jedan atak na malobrojne Hrvate i njihove svetinje u Bukinju kod Tuzle.

Naime, sa kapele sv.Ante u tuzlanskom naselju Bukinje su pokidane rešetke te polupani prozori. Ovo je 18-i napad na kapelu sv.Ante u Bukinju od 2012. god. Također su u protekle tri godine Franjevački samostan i župa sv. Petra i Pavla četiri puta bili na meti provala.

U dva navrata su otuđeni novac i vrijedni predmeti, dok su pod krinkom zadnjeg napada i provale pokradeni svi podaci o župljanima, upoznao nas je kroz današnji razgovor naš stalni čitatelj iz Bukinje želeći zadržati anonimnost poradi svoje, kao i sigurnosti svoje obitelji.

Počinitelj, premda je uhićen, zadržan je u pritvoru samo mjesec dana. Ubrzo nakon puštanja počinio je isto takvo kazneno djelo na Franjevačkom samostanu na Bistriku (Sarajevo).

Osim toga, u kapeli na Orašju kod Tuzle počinjena su četiri skrnavljenja u protekle tri godine. Počinitelji do sada nisu otkriveni. Preko 10 katoličkih grobalja u Tuzlanskoj županiji su oskrnavljena po više puta tijekom zadnjih godina i pogađate – nitko nije odgovarao.

U tom kontekstu posebice je zabrinjavajuće nerazumijevanje i šutnja nadležnih institucija i predstavnika vlasti jer nitko nije osudio ove napade niti je tko procesuiran! Najveći problem je i to što niti jedna televizijska kuća u Tuzlanskoj županiji nije prenijela ove događaje niti osudila kao ni državna i Federalna televizija. Sve se ignorira i zataškava medijskom blokadom malobrojnih Hrvata Tuzlanske županije!

Autor: Danijel Ivanković
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});