fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Zatražen pritvor za 10 osoba uhićenih u okviru akcije “Lim 2”

Autor: N1

SARAJEVO - Postupajuća tužiteljica Tužiteljstva Kantona Sarajevo predložila je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora za 10 osumnjičenih koji su uhićeni u akciji "Lim 2".

Pritvor je predložen za Mirzu Baličevca, Edina Vrtića, Envera Musića, Asima Avdića, Harisa Musića, Admira Vrtića, Mirnesa Bubilna, Dževada Hubijera, Semira Humića i Elmira Rožajca.

Pritvore je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze, potom, zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenih moglo doći do uznemirenja javnosti.

Za osumnjičenike Asmira Baždara, Izudina Borovinu, Admira Mujezinovića i Nedima Dževlana predložene su mjere zabrane i to zabrana sastajanja sa osumnjičenima i svjedocima i povremeno javljanje nadležnoj policijskoj stanici.

Naime, pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su više osoba na području Sarajevskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona zbog krivičnog djela – nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Sumnjiče se da su kao članovi grupe nabavljali i neovlašteno prodavali opojne droge – kanabis, heroin, kokain i amfetamin.

U sklopu pretresa na više lokacija pronađena je veća količina narkotika. Pretresi u u sklopu akcije “Lim 2” izvršeni su na 24 lokacije u Sarajevskom i Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

Autor: N1
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});