fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Zatraženo pritvaranje Alise Mutap Ramić i drugih

Autor: Josip Šimić-Đinđić

Tužilaštvo BiH zatražilo je jutros od Suda BiH da se odredi jednomjesečni pritvor uhapšenoj Alisi Mutap, bivšoj djevojci nastradalog mladića Dženana Memića koja je prije dva dana uhapšena u Sarajevu.

U okviru istrage Tužilaštva BiH u predmetu stradanja Dženana Memića, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH, Federalne uprave policije  i MUP-a Kantona Sarajevo, postupajući po nalogu Tužilaštva BiH, a po naredbama Suda BiH, prije dva dana izvršili su pretrese na više lokacija na području Sarajeva, Zenice i Banja Luke, radi prikupljanja dokaza, te su tom prilikom uhapsili Alisu Mutap Ramić, Muamera Ožegovića i dvojicu pripadnika DKPT-a!

Tužilaštvo BiH zatražilo je jutros od Suda BiH da se odredi jednomjesečni pritvor uhapšenoj Alisi Mutap, bivšoj djevojci  nastradalog mladića Dženana Memića koja je prije dva dana uhapšena u Sarajevu.

Pritvor je zatražen i za uhapšene,  Muamera Ožegovića, uposlenika hotela na Ilidži koji je bio recepcioner u hotelu “Crystal” u kobnoj noći ali i za  pripadnike  Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Nedžada Hrvata i Nebojšu Veljovića.

Danas će u toku dana biti održano sudsko ročište po prijedlogu Tužilaštva.

Veljović i Hrvat su tragične noći na Ilidži osiguravali diplomatske objekte. Tužilaštvo BiH ih sumnjiči za prikrivanje dokaza.

Tačnije, sumnje se da su ciljem prikrivanja dokaza, svjesno svojim nadređenima prvo dojavili da je povrijeđena samo jedna osoba da bi tek kasnije rekli da su “ipak povrijeđene dvije osobe”

Mutap se danas tokom ispitivanja u ovoj pravosudnoj instituciji nije branila šutnjom, nego je aktivno iznijela svoju odbranu. To nam je potvrdio i njen advokat Goran Dragović.

On je rekao da Mutap traži da se podvrgne poligrafskom testiranju.

U pritvoru se nalaze Alisin otac Zijad Mutap, te policajci Hasan Dupovac i Josip Barić.

Autor: Josip Šimić-Đinđić
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});