fbpx

ZAVRŠEN PROSVJED U BANJOJ LUCI Opozicija poručila Dodiku: “Gori si od lopova, lopovi ne kradu iz svoje kuće”

Autor: Klix

Danas su u Banjoj Luci na Trgu Krajine predstavnici opozicijskih stranaka, uz prisustvo velikog broja građana, održali prosvjedni skup protiv “kriminala i medijskog mraka” aktualne vlasti RS, u trenutku kad je nezadovoljstvo javnosti izazvano aferom “Kiseonik”.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović je na samom početku protestnog skupa rekao da više nikome ne smije pasti na pamet da kupuje respiratore za 15 tisuća i da ih prodaje za 150.000 niti da im padne na pamet da guše narod.

“Danas se ovdje svi zaklinjemo vama da ćemo u narednih godinu otjerati nenarodni režim, poslati ih u političku prošlost, ali i u zatvore jer tamo im je i mjesto. Tačno za godinu je dan odluke, kada odlučujemo da li otići ili ostati. Da li živjeti u mraku ili svjetlosti. Ili oni ili mi”, rekao je Borenović.

Zamjenik predsjednika SDS-a Milan Radović poručio je Miloradu Dodiku da se dogodio narod i da je njegovo vrijeme “gotovo”.

Nebojša Vukanović je svojim govorom izazvao euforiju i oduševljenje među prisutnima.

“Ne bih mu bio u koži dok gleda ovaj narod dok je on okupio tisuće ljudi u Bijeljini, a mi ovdje 20 tisuća. Turci su uzimali danak u krvi, a jednog od pet sinova su vodili u Istanbul. Ovo je gore od toga, svuda su nam djecu po svijetu rastjerali,. Nitko nas ovako nije razorio. Pakuj se i odlazi. Mile odlazi”, rekao je Vukanović.

Dodao je da je Dodik gori od lopova, jer lopovi ne kradu iz svoje kuće.

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković je kazao da je trenutna vlast gora od vlasti Turaka, “jer Turci makar nisu uzimali kisik od naroda”.

“Na ovom trgu ne da su nas samo tukli pendrecima nego su i pjevali ‘Ne može nam nitko ništa’. Mile, narod je jači od sudbine, ali i od tebe. Trg je slobodan, Banja Luka je slobodna. Ako bih sada htio da nađem poređenje i razliku između njih i nas – oni su industrijski plin sumnjivog porijekla, a mi smo medicinski, čisti kao suze i izliječit ćemo ovo bolesno društvo”, poručio je Stanivuković.

Na kraju se prisutnima obratio predsjednik SDS-a Mirko Šarović koji je iznio tri zahtjeva.

Opozicija traži od RTRS-a da u roku od 15 dana na digitalni signal na Kozari uključi BN televiziju isto kao što je uradili s Alternativnom televizijom.

“U suprotnom naše je pravo, ukoliko zahtjevi ne budu ispunjeni održimo novi prosvjedni skup pred zgradom RTRS-a s novim prosvjednim zahtjevima. Prosvjedi će trajati dok se naši zahtjevi ne ispune”, rekao je Šarović.

Drugi zahtjev je, istakao je Šarović, da sudovi i tužilaštvo hitno započnu s procesuiranjem svih koji su krivi za aferu “Kiseonik”, aferu “Maske”, aferu “Respiratori”.

“Zahtjevamo momentalno smjenu ministra zdravlja RS-a Alena Šeranića, dikretora UKC RS Vlade Đajića, smjenu svih direktora bolnica koji su postpupali mimo standardna u vezi nabavke medicinskog kiseonika”, treći je zahtjev Šarovića i opozicije.

“Kad nepravda postane zakon otpor postaje naša dužnost”, zaključio je Šarović.

Autor: Klix

ZADNJE VIJESTI