fbpx

Završena treća dvodnevna obuka vodiča u okviru projekta – ‘’NeoLIFE”

Autor: Dnevno.ba

TUZLA - U Tuzli je danas završena treća dvodnevna obuka polaznika za tematsko vođenje turističkih grupa u okviru projekta „Novi život neolitskog naslijeđa u prepoznatim prirodnim područjima od velikog značaja - NeoLIFE“, kojeg sufinancira Europska unija kroz Program prekogranične suradnje Srbija - Bosna i Hercegovina 2014-2020.

Program obuke koji je počeo u prosincu 2019. Godine, obuhvaća ukupno 4 modula, pri čemu je obuka održana u Tuzli jučer i danas imala fokus na unapređenje vještina komuniciranja i javne prezentacije, koje će polaznici obuke primjenjivati u promociji turističih potencijala svojih gradova.

Partnerski gradovi Užice i Tuzla će kroz ove obuke osposobiti 10 vodiča za tematsko vođenje turističkih grupa u rekonstruiranom sojeničkom neolitskom naselju u okviru kompleksa “Panonska jezera” u Tuzli, kao i u novoizgrađenom neolitskom naselju u klisuri rijeke Đetinje u Užicu.

Projekt “Novi život neolitskog naslijeđa u prepoznatim prirodnim područjima od velikog značaja – NeoLIFE” zajedno realiziraju Grad Užice, Grad Tuzla, Srednja umetnička škola Užice i Općina Milići. Projekt sufinancira Europska unija kroz Program prekogranične suradnje Srbija – Bosna i Hercegovina 2014 – 2020, u okviru financijskog Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA II). Tijelo za ugovaranje ovog projekta je Ministarstvo financija Republike Srbije, Sektor za ugovaranje i financiranje programa iz sredstava Europske unije (CFCU).

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI