“Zbog neosnovanog odbacivanja pristiglih materijala putem pošte, Hrvati u Čeliću i Srebreniku ostali bez vijećnika”

Autor: dnevno.ba

Iako su se Hrvati iz Drijenče u općini Čelić registrirali, dobili glasačke listiće, glasovali i uredno poslali na adresu Središnjeg izbornog povjerenstva njihove kuverte nisu prebrojane u Glavnom centru za brojanje. HDZ BiH za svega nekoliko glasova nije prešao prag, stoji u priopćenju za javnost Žuspanijskog odbora HDZ-a BiH Soli (Tuzlanska županija)

Iz ŽO HDZ BiH Soli navode da je slična situacija i za Gradsko vijeće Srebrenik gdje je svega nekoliko glasovala nedostajalo.

Kako navode iz tamošnjih organizacije mještani koji su privremeno izvan BiH glasovali su i svoje povjerenje dali kandidatima HDZ BIH, ali nažalost netko je u Sarajevu odlučio da njihove kuverte ne budu prebrojane.

„Sa sigurnošću znamo jer smo cijelo vrijeme komunicirali s našim ljudima da je 97 kuverata poslano i da je stiglo u Središnje izborno povjerenstvo za općinsko vijeće Čelić. Nažalost svega 51 kuverta je prebrojana. Ostale su iz nekog neobjašnjivog razloga odbačene i HDZ BiH je ostao bez mandata. Da smo ušli u vijeće imali bi predsjedavajućeg jer bi to bio jedini vijećnik iz hrvatskog naroda, ali netko je drugi odlučio umjesto glasača. Veliko je to ogorčenje za Hrvate ovog kraja, a posebice jer je netko izgleda svjesno to uradio“ komentirao je Vinko Pavlović, predsjednik OO HDZ BiH Čelić.

ŽO HDZ BiH Soli navodi da je skoro identična situacija i za Gradsko vijeće Srebrenik gdje je svega nekoliko glasova nedostajalo za prelazak izbornog praga.

-Prema evidencijama koje imaju u Gradskoj organizaciji HDZ BiH Srebrenik od 234 kuverte koje su stigle u Sarajevo prema kazivanju samih birača koji su poslali materijal i pratili hoće li stići u Sarajevo prebrojano je njih 181. Skoro 50 kuverata koje su poslane i uredno stigle su iz nekog razloga odbačene i nisu prebrojane. Kako navode u organizaciji HDZ BiH u Srebreniku, Središnje izborno povjerenstvo treba objaviti pojedinačno zašto je nečiju pošiljku odbacio i tako pojasniti biračima zašto su im oduzeli pravo. Hrvati su se u velikom broju u Srebreniku registrirali za glasovanje putem pošte, želeći da imaju svog predstavnika u Gradskom vijeću, uredno su poslali svoj izborni materijal i onda je netko to jednostavno odbacio kad se uvidjelo da bi i HDZ BiH trebao biti u vijeću, priopćenoje iz ŽO HDZ BiH Soli.

iz tuzlanskog HDZ-a BiH ističu da bi vjerojatno predstavnik HDZ-a BIH trebao biti i predsjedavajući jer je za načelnika izabran Nihad Omerović iz bošnjačkog naroda.

-Ovakvi postupci potpuno su demotivirajući da se ogroman broj naših državljana koji su izvan BiH uopće više i prijavljuje za glasovanje putem pošte. Još jednom se potvrdilo da je sve ovo velika lakrdija od izbornog procesa navode iz ove organizacije, priopćeno je iz ŽO HDZ BiH Soli.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI