fbpx

ZBOG OVE IZJAVE KURZ BI MOGAO POSTATI OMRAŽEN MEĐU LIJEVIM NGO SEKTOROM Evo što je rekao o protjerivanju u Afganistan

Autor: Dnevno.ba

Austrijski kancelar Sebastian Kurz odbacio je oštro pokušaj više nevladinih organizacija da krivicu za smrt 13-godišnje djevojčice pripiše žrtvi i naglasio da nije potrebno manje, već više protjerivanja tražitelja azila koji počine kazneno djelo.

Radi se o slučaju 13-godišnje djevojčice koja je pronađena mrtva naslonjena na jedno drvo u Beču, a za ubojstvo je osumnjičeno više mladih tražitelja azila iz Afganistana.

Kurz je kazao da je šokiran tvrdnjama nevladinih organizacija o stranim prestupnicima optužujući vlast za “rasistički manevar skretanja pažnje”.

“Postoje istine koje moraju biti rečene i ja ću ih dalje izgovarati, i neću prelaziti na dnevni red. Ne postoji niti jedna isprika ili izgovor koji bi opravdao ovaj zvjerski zločin. Zbog toga odbijam svaki pokušaj prebacivanja krivice na žrtvu i svaku pogrešno shvaćenu toleranciju”, naglasio je on u priopćenju za javnost.

Na zahtjev nevladinih organizacija za obustavom protjerivanja u Afganistan Kurz je naglasio da mora biti više, a ne manje protjerivanja, posebno kada je riječ o tražiteljima azila koji su prekršili zakon.

S tim u vezi je podsjetio na izvještaj o sigurnosti Austrije iz 2019. prema kojem su Afganistanci najveća grupa stranaca kada je riječ o seksualnim zločinima.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI