fbpx

ŽELJKO KOMŠIĆ: Radnici Aluminija zaslužuju šansu, HDZ stoji iza propasti poduzeća!

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Novoizabrani član Predsjedništva BiH, Željko Komšić poručio je danas da je trenutno stanje mostarskog Aluminija rezultat višegodišnjih ucjena, lošeg upravljanja i miješanja politike u poslovanje ovog, nekada uspješnog, poduzeća.

“Imamo 900 ljudi s cijelim porodicama koji su sada pred otkazom, te se sve lomi preko njihovih leđa, nakon godina lošeg upravljanja i nebrige vlasničkih struktura. Instalirani direktori i interesna grupacija koja stoji iza onih koji se sada pokušavaju nametnuti rade sve protiv radnika i opstanka Aluminija”, poručuje Komšić.

“Nagomilana dugovanja, nelikvidnost, te loši ugovori za struju i nabavku glinice, sve upućuje da su se iz Aluminija godinama izvlačili novci”, dodaje Komšić.

Da li je sadašnje stanje rezultat dogovora HDZ-ovih perjanica, kako u Hrvatskoj tako i u BiH, a sve s ciljem da se Aluminij prepusti ruskom kapitalu, trebalo bi da ispita nadležno tužiteljstvo. Kako god da jeste, trenutno stanje u Aluminiju zahtjeva ne samo intervenciju Vlade FBiH nego i policijskih i pravosudnih organa.

“Radnici Aluminija zaslužuju šansu, HDZ stoji iza propasti poduzeća, te sada moramo vidjeti što se može napraviti. Podržavam nastojanja svih onih koji žele spasiti ovo poduzeće, dosta je politika uništavala industrijske gigante širom naše domovine”, zaključuje Komšić.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI