fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

ZET NAJPOZNATIJEG PUNCA IZ HT-A: Komšić je persona non grata tamo gdje dominantno žive Hrvati!

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Na jučerašnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH došlo je do užarene rasprave između zastupnika SDP-a Ivana Bobana i zastupnika DF-a Samera Rešidata, a predmet rasprave bio je lider DF-a i član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Rešidat se u jednom momentu obratio Bobanu, koji je u svojoj diskusiji osporavao legitimnost Komšića u Predsjedništvu BiH upitavši ga čiji je kandidat bio Komšić na izborima 2006. i 2010., te da li je kandidat Naše stranke za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda Boriša Falatar na proteklim izborima za njega legitiman?

“Komšić jeste bio kandidat SDP-a u nadi da će integrirati društvo, međutim ispostavilo se, koristit ću se terminologijom HDZ-a, da je on zbilja postao persona non grata tamo gdje žive dominantno Hrvati. A s druge strane, kandidat Naše stranke zahvaljujući ponašanju Komšića nije imo nikakve šanse u dijelovima gdje žive dominantno Hrvati iako je redovno posjećivao i Široki Brijeg i Ljubuški. Bio je prihvaćen ali su mu ljudi rekli dok je god ovakvo stanje mi nažalost ne vidimo alterantivu”, kazao je Boban dodavši “Željko Komšić jeste imao priliku, međutim prokockao je”.

Kada Dragan Čović ili netko iz njegovog užeg vodstva osporava legitimnost Željku Komšiću to je shvatljivo, međutim kada se javljaju likovi poput izvjesnog Ivana Bobana to postaje gadljivo.

Kako bi širu javnost donekle upoznali s ovim mladim “gospodinom” evo nekoliko rečenica i o njemu:

Boban je nekoć bio predsjednik mladeži HSP-a BiH, međutim “udao” se za kćer Stipe Prlića, poznatog SDP-ovca iz grudskoga kraja, nekoć čelnog čovjeka HT-a Mostar, pa je bio primoran promijeniti stranački dres i “potpisati” za SDP postavši njihov “stožerni omladinac”. Na prošlim izborima je dobio “čak” 199 glasova, no i to mu je bilo dovoljno da uđe u Zastupnički dom Parlamenta FBiH (zbog takvih pojava itekako treba mijenjati sadašnji Izborni zakon u BiH) i sada “čita” lekcije drugima, te im osporava legitimnost, a zadnji je koji bi se u tom domu imao pravo javljati i diskutirati o takvim temama. Prema našim saznanjima Boban, kojega u SDP-u vide kao svjetlu stranačku budućnost, živi na Balinovcu u Mostaru (u susjedstvu Dragana Čovića), ali naplaćuje dodatne putne troškove jer se na papiru vodi kao stanovnik rodnih (svojih i punčevih) Sovića u općini Grude.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});