fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

ZMAJ OD ŠIPOVA DRAGAN MEKTIĆ OSRAMOTIO PRIVREMENU ISTRAŽNU KOMISIJU ZA PRAVOSUĐE!

Autor: Josip Šimić-Đinđić

Dana 14. 10. 2020. godine, pred Privremenom istražnom komisijom za pravosuđe Parlamenta BiH pojavila se i svjedočila Glavna tužiteljica Bosne i Hercegovine Gordana Tadić.

Tadićeva je odmah kazala, da neće odgovarati na pitanja člana te Komisije Dragana Mektića, koji je od strane Tužilaštva Bosne i Hercegovine kod Suda BiH optužen za visoku korupciju, te da će, ne odgovarajući na njegova pitanja sačuvati dignitet Glavnog tužioca BiH.

Međutim, kako je u javnosti poznato, da je Dragan Mektić u javnosti poznatiji kao Zmaj od šipova, stand up komičar, koji je prethodno proveo mandat, kao ministar (ne)sigurnosti BiH zabavljajući narod, ali ne radeći i svoj posao, zbog čega je i zaradio optužnicu za visoku korupciju.

Komentirajući izlaganje Glavne tužiteljice BiH Gordane Tadić, Mektić je opet izazvao smijeh na Komisiji i svih prisutnih u Sali, što je dodatno urušilo kredibilitet i ozbiljnost ove Komisije, koji je i onako urušen, jer je član te Komisije Dragan Mektić, optuženik za visoku korupciju, što nema nigdje na svijetu, da lice koje je optuženo za korupciju ispituje stanje u pravosuđu.

Ipak, Tadićeva je stavila „soli na rep“ Draganu Mektiću – nije se Dragan Mektić usudio, da postavi ijedno pitanje Glavnoj tužiteljici BiH Gordani Tadić, a zauzvrat je Dragan Mektić, kao i obično, palamudio.

Autor: Josip Šimić-Đinđić
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});