ZMAJ OD ŠIPOVA DRAGAN MEKTIĆ OSRAMOTIO PRIVREMENU ISTRAŽNU KOMISIJU ZA PRAVOSUĐE!

Autor: Josip Šimić-Đinđić

Dana 14. 10. 2020. godine, pred Privremenom istražnom komisijom za pravosuđe Parlamenta BiH pojavila se i svjedočila Glavna tužiteljica Bosne i Hercegovine Gordana Tadić.

Tadićeva je odmah kazala, da neće odgovarati na pitanja člana te Komisije Dragana Mektića, koji je od strane Tužilaštva Bosne i Hercegovine kod Suda BiH optužen za visoku korupciju, te da će, ne odgovarajući na njegova pitanja sačuvati dignitet Glavnog tužioca BiH.

Međutim, kako je u javnosti poznato, da je Dragan Mektić u javnosti poznatiji kao Zmaj od šipova, stand up komičar, koji je prethodno proveo mandat, kao ministar (ne)sigurnosti BiH zabavljajući narod, ali ne radeći i svoj posao, zbog čega je i zaradio optužnicu za visoku korupciju.

Komentirajući izlaganje Glavne tužiteljice BiH Gordane Tadić, Mektić je opet izazvao smijeh na Komisiji i svih prisutnih u Sali, što je dodatno urušilo kredibilitet i ozbiljnost ove Komisije, koji je i onako urušen, jer je član te Komisije Dragan Mektić, optuženik za visoku korupciju, što nema nigdje na svijetu, da lice koje je optuženo za korupciju ispituje stanje u pravosuđu.

Ipak, Tadićeva je stavila „soli na rep“ Draganu Mektiću – nije se Dragan Mektić usudio, da postavi ijedno pitanje Glavnoj tužiteljici BiH Gordani Tadić, a zauzvrat je Dragan Mektić, kao i obično, palamudio.

Autor: Josip Šimić-Đinđić

ZADNJE VIJESTI