fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Zoran Milanović nikoga od predsjednika susjednih zemalja neće zvati na inauguraciju

Autor: Dnevno.ba

ZAGREB - Izabrani predsjednik Hrvatske Zoran Milanović sinoć je gostovao na Novoj TV. Među ostalim stvarima, Zoran Milanović otkrio je kako će izgledati njegova inauguracija. Ona će se održati 18.veljače.

Bit će, kako je rekao, riječ o maloj inauguraciji koja će se održati u Uredu predsjednika, prenosi Index.hr.

Na njoj će biti, kako je rekao, uži kabinet vlade, aktualna predsjednica, predsjedništvo sabora, njegova supruga te još neke osobe koje, kako on smatra, po svojoj funkciji tamo moraju biti.

“To je jedan čin, moraš preuzeti dužnost, a Ustav jedino što kaže je da se dužnost treba preuzeti polažući prisegu pred predsjednikom Ustavnog suda. To se može organizirati na stotinu načina. To će biti tog dana u Pantovčaku, u uredu Predsjednika i pozvat ću one za koje smatram da moraju biti tamo. To je aktualna predsjednica, uži kabinet Vlade, predsjedništvo Sabora, predsjednik Vrhovnog suda, načelnik Glavnog stožera, ljudi koji su bili u kampanji te moja supruga”, kazao je Milanović.

Neće ukidati lentu

Ako netko od državnika iz nekih drugih zemalja poželi doći, to neće biti moguće.

“To neće biti moguće, neće željeti doći. Inauguracija će biti organizirana na ovaj način. U Sloveniji predsjednik države koji je isto izravno biran drži prisegu u parlamentu. To bi vjerojatno bilo moguće i u Hrvatskoj, ali meni se ovo čini prikladnije”, rekao je Milanović za Novu tv.

Kaže da neće ukidati lentu.

“Ne, tko smatra da ju treba nositi, neka je nosi, ja ju neću ukidati”, kazao je.

Informaciju o datumu inauguracije, 18. veljače, potvrdili su u četvrtak navečer iz njegova stožera na Twitteru.

Zašto na radnom mjestu?

“To je radno mjesto. Ne radi se o uštedi, ne želim biti drugačiji od predsjednika, ništa im ne predbacujem. Ovo smatram primjerenijim”, dodao je kasnije u intervjuu.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});