fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Goran Mehkek/Cropix

Zoran Milanović: Preskočiti BiH u davanju statusa kandidata EU nalikovalo bi sadizmu

Autor: Dnevno.ba

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović sudjelovao je na svečanosti dodjele letačkog znaka vojnog pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva kadetima 26. naraštaja u Vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku.

“Ovu priču koja je krenula s Ukrajinom i Moldovom da im se da status kandidata, što je jedna nada. Dakle, na tome treba još puno raditi da se to dodijeli BiH jer vidim da opet o tome nitko ne govori, kao da ta država ne postoji. Nadam se da su i sarajevski krugovi, koji me stalno gledaju kao neprijatelja BiH, kao nekoga tko želi smožditi pokidati i poderati… Prilično suluda ideja da bih ja nešto tako želio i uopće na tome radio. Ja sam za to da se cijeloj BiH, ne samo Hrvatima u BiH, da signal da su dobrodošli”, rekao je predsjednik na početku i nastavio:

“Bit će jako teško, da ne kažem nemoguće, objasniti kako to da Ukrajina i Moldova mogu biti kandidati… Te priče da je Komisija nešto predložila, to ‘mačku o rep’. Komisija u takvim stvarima nije autonomna. To je tehničko-birokratsko tijelo i netko drugi je odlučio da se pristupi na otvoreni, prijateljski način prema Ukrajini i Moldovi. I to je u redu, ali Hrvatska, po meni, ne može nikako dopustiti da se iz tog kruga izostavi BiH kao kandidat”.

Ako im sada ne damo status kandidata, onda ih zapravo ne percipiramo kao državu, navodi Milanović.

“Jasno je da to neće ići brzo, kao i s Ukrajinom i Moldovom. Bit će dugo, ne znamo koliko dugo. “BiH sada, kao zemlju u kojoj nema oružja, nema rata, njih sada preskočiti – nalikovalo bi sadizmu”, rekao je Milanović, prenosi Direktno.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});