fbpx

Zoran Milanović se sastao predstavnicima Livanjske zajednice Zagreb

Autor: dnevno.ba

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je članove Livanjske zajednice Zagreb, udruge građana i gospodarstvenika organiziranih radi okupljanja Livnjaka i njihovih prijatelja te zaštite i promicanja povijesnih, kulturnih, gospodarskih i ekoloških vrijednosti livanjskoga kraja.

Prilikom susreta predstavnici Livanjske zajednice informirali su predsjednika Milanovića o počecima zajednice kada im je rad bio ograničen i usmjeren ratom u Republici Hrvatskoj, a potom i u Bosni i Hercegovini, što se ogledalo i u osnutku dragovoljačke Samostalne bojne 1992. radi obrane Livna, u čemu je Zajednica pružala logističku potporu i pomoć stradalnicima u Domovinskom ratu. Rad Zajednice transformiran je nakon rata u kulturnu djelatnost i očuvanje tradicionalnih i povijesnih vrijednosti livanjskog kraja kao i nastojanja za stvaranje gospodarske razvojne osnove za livanjski kraj, rečeno je na sastanku.

Na sastanku s predsjednikom Milanovićem razgovaralo se i o aktualnoj političkoj i gospodarskoj situaciji u kojoj se nalaze Hrvati u BiH, s naglaskom na potrebu zaštite prava Hrvata u BiH kao konstitutivnog naroda. Predstavnike Livanjske zajednice Zagreb zanimalo je što Republika Hrvatska može učiniti da pomogne Hrvatima u BiH u ostvarivanju njihovih prava kako bi ostali živjeti u BiH. Predsjednik Milanović upoznao ih je sa svojim stavovima i zalaganjem za prava hrvatskog naroda u BiH.

Na sastanku u Uredu predsjednika bili su predsjednik Livanjske zajednice Zagreb Stjepan Franić, potpredsjednik Bože Mihaljević, voditelj malonogometne lige Livnjaka Marin Lozančić te potpredsjednici zavičajnog kluba livanjskih studenata Iva Ištuk i Ivan Čelar.

Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika Republike za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI