fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

ZORAN MILANOVIĆ već je dobio potporu od jedne hrvatske stranke iz BiH za novi mandat

Autor: Bild.ba

HSS u Bosni i Hercegovini kojeg vodi Mario Karamatić prva je hrvatska stranka općenito koja je otvoreno podržala Zorana Milanovića u kandidaturi za iduće predsjedničke izbore u Hrvatskoj.

Iako su izbori tek za tri i pol godine te se još ne nazire tko bi se uopće mogao kandidirati i hoće li Milanović biti ponovno kandidat, HSS i Mario Karamatić podršku već sada daju Milanoviću.

“Ako se kandidira ponovno, ima našu stopostotnu potporu, ako ne, Bože moj, to je njegovo pravo”, kaže Karamatić za Bild.ba i dodaje:

“To sam predsjedniku rekao u ponedjeljak večer na radnoj večeri u Ljubuškom prilikom sastanka sa šefovima stranaka Hrvatskog narodnog sabora”, kaže.

Karamatić dodaje i kako je Milanović tu vrstu potpore apsolutno zaslužio jer je utkao “trajan temelj” u spomen na Hrvatsko vijeće obrane a kao “prioritetni problem” gleda na situaciju bh. Hrvata.

“Milanović je prvi predsjednik Republike Hrvatske koji je odlučno podupro HVO čiji sam i sam bio pripadnik. To je nešto što je normalno i što bi nama trebalo biti normalno, međutim, prije njega to nitko nije učinio. Milanović je zadao pošitvanje HVO-a u Hrvatskoj i to je sada postao trajan temelj”, govori Karamatić.

Dodaje kako “Mesića ne vrijedi ni komentirati”, a “Kolinda je kalkulirala od HOS-a i ekstremne desnice do Majki Srebrenice”.

“Josipović je bio preoprezan, a čak ni Tuđman to nije učinio ni u samom jeku rata niti nakon njega. Osim odlikovanja HVO-a, Milanović je kao prioritetni problem svog trenutnog političkog djelovanja postavio status Hrvata u BiH”, govori nam Karamatić.

Dodaje i kako se u HSS-u nadaju ponvnoj Milanovićevoj kandidaturi.

“HSS mu je na tome iznimno zahvalan te predsjednik ima našu otvorenu potporu za iduće predsjedničke izbore ako na njih odluči ići. Mi u HSS-u, a vjerujem i većina Hrvata u BiH, se nadamo da će to i učinit”, zaključio je Karamatić.

Autor: Bild.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});